ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

ADAC - автономните автомобили не са подготвени достатъчно безопасни за бъдещето - видео

like0 unlike0
Auto-Press 22 May 2020 Новини
152
0
ADAC - автономните автомобили не са подготвени достатъчно безопасни за бъдещето - видео

Шофирането в бъдещето предвижда, че водачът може да поема други задачи, докато колата се движи по пътя. Това означава, че трябва да се разработят напълно нови концепции за коланите, въздушните възглавници и седалките, които да позволят бъдещи безопасни позиции за сядане. ADAC сега откри в тест, че в момента автономните автомобили не са подготвени достатъчно по посока на безопасността.

Фактът, че четенето на вестник и лежането в колата докато тя се управлява автономно, или че ще можете да говорите лице в лице с пътниците на задната седалка става реалност в някакъв момент при автономното шофиране не отменя задълженията за пасивна безопасност.

В тази ситуация възникват повече от сериозни и ключови за безопасността въпроси. Защитават ли днешните конвенционални предпазни колани пътниците, които седят обратно на посоката на пътуване? Могат ли въздушните възглавници да осигурят адекватна защита на пътниците, когато облегалката е поставена в легнало положение?

ADAC разгледа отговорите на тези въпроси при 18 краштеста на Euro NCAP с променени места за сядане. Резултатът – при сегашните мерки за безопасност в съвременните автомобили, новите начини и организиране на местата за сядане в колата дори могат да станат още по-опасни в случай на авария.

Защото цялата структура на безопасността в съвременното превозно средство, като колани или въздушни възглавници, е проектирана така, че пътниците да са обърнати напред и изправени. Например, ако искате да полегнете по време на движение, рискът от подхлъзване под колана се увеличава и гръбначният стълб се компресира толкова много, че това може да доведе до трайни увреждания.

Краштестовете във вертикално и легнало положение на пътниците показват, че 3-точков колан, инсталиран днес, не би бил достатъчен за сигурна защита при удар. Манекенът не се задържа в седалката, а се издига над облегалката на седалката като по рампа.

Заключение на експертите на ADAC: “Трябва да се разработят нови концепции за въздушни възглавници, колани и седалки, те трябва да бъдат адаптирани към променените позиции и движения на пътниците в автономно управляваните автомобили. Структурата на превозното средство (колонките A и B на покрива, арматурно табло) също трябва да бъде проектирана така, че да предотвратява силен сблъсък на пътниците в нея.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: