ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

5-звезден рейтинг за безопасност за Volvo S60 и V60

like0 unlike0
Auto-Press 05 Dec 2018 Новини
454
0
5-звезден рейтинг за безопасност за Volvo S60 и V60

Най-новите модели на шведската компания продължават традицията на отлично представяне на тестовете, въпреки новите, по-строги правила на Euro NCAP

Най-новите Volvo модели – спортният премиум седан S60 и луксозното комби V60, получиха максимален 5-звезден рейтинг за безопасност на тестовете, проведени от независимата международна организация Euro NCAP. Тези резултати продължават стабилната традиция на Volvo Cars да пуска по пътищата едни от най-безопасните автомобили в света. От компактния хетчбек V40 до големия SUV XC90, всички нови модели на компанията, които в момента са в продажба, са оборудвани с технологии за безопасност с 5-звезден рейтинг.



Тестовете на Euro NCAP през 2018 г. са обновени с най-тежките изпитания в историята на организацията, с още по-високи изисквания към системите за сигурност, включително към системата за разпознаване на велосипедисти с автоматично спиране и асистент за поддържане на лентата. V60 и S60 са сред най-сигурните автомобили, тествани по новите правила на организацията.



„Този резултат доказва, че Volvo Cars продължава да бъде лидер по безопасност в индустрията, усъвършенствайки непрекъснато новите технологии“, заяви Малин Екхолм, ръководител на Центъра по безопасност на Volvo Cars.



„Без значение кой нов модел на Volvo сте избрали, може да сте сигурни, че Вие, заедно с тези, които обичате, пътувате в един от най-безопасните автомобили на пазара“.



S60 и V60 споделят платформата на Volvo Scalable Product Architecture (SPA), както и технологиите за безопасност, познати от новото ХС60 и от топ моделите от серията 90 на марката. Пакетът на Volvo Cars за активна безопасност – City Safety, с технология за автоматично спиране при опасност, е част от стандартното оборудване на всички нови Volvo модели. За първи път в света, при S60 и V60 City Safety включва и автоматично прилагане на спирачките за смекчаване на удари с насрещно движещи се превозни средства.



City Safety все още е единствената система за безопасност на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни.



Новото V60 беше представено по-рано тази година в неговата естествена среда – на алеята пред типична семейна къща в Стокхолм, подчертавайки стабилните традиции на компанията в производството на семейни комби автомобили, но и обръщайки внимание на различните нужди на модерното семейно ежедневие.



Това лято Volvo Cars представи и най-новото поколение спортен седан S60. Динамичният луксозен автомобил S60 е първият Volvo модел, който ще се предлага без дизелов двигател, подчертавайки водещия в автомобилната индустрия ангажимент на компанията за глобална електрификация и дългосрочни планове за бъдеще отвъд традиционните двигатели с вътрешно горене.



S60 е първият Volvo модел, който ще се произвежда в САЩ, в първия американски производствен център на компанията в Чарлстън, Южна Каролина.

*Източник: www.volvocars.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: