ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

49-ото рали „България” стартира във Варна

like0 unlike0
Auto-Press 12 Oct 2018 Новини
175
0
49-ото рали „България” стартира във Варна

С пищна церемония в пристанище Варна беше даден старт на 49-ото издание на най-престижното българско автомобилно състезание – рали „България”. До неделя 26 екипажа ще си оспорват победата в надпреварата, която включва общо 11 състезателни отсечки.

Стартът на състезанието беше даден от Областния управител на Варна – Иван Пасев, от президента на БФАС – Владимир Илиев и от директора на ралито Александър Ковачев. И тримата бяха единодушни, че основният приоритет на надпреварата ще бъде сигурността на участниците и зрителите, като призоваха жителите на Варна и гостите на града да дойдат и да подкрепят екипажите.

Варна е град, дълбоко свързан с рали „България” още от самото зараждане на надпреварата през 70-те години на миналия век. И до днес в маршрута си остава една от най-емблематичните отсечки – „Аладжа манастир” в покрайнините на града. По нея, както и по всички останали в 560-километровото състезание, ще се реши и шампионатът на България за тази година.

А че битката ще бъде оспорвана обещаха и водещите пилоти. С най-голям интерес се очаква представянето на екипажа Димитър Илиев/Крум Дончев (Mitsubishi Lancer Evo IX), които ще си разменят позициите на пилот и навигатор по време на състезанието. Двамата имат общо 12 титли на България и са печели самото рали по два пъти, така че, напълно нормално, останалите са амбицирани да ги победят.

„Всички искат да ни бият, така че ние освен да си тръгваме? – пошегува се Илиев веднага след откриването на ралито. – Откъм пилоти сме супер, но откъм навигатори сме много зле. Трябва обаче да знаете, че двамата не можем да караме бавно. Поставили сме си тежка задача, така че, момчета, няма да ви бъде лесно. Ние ще се раздадем докрай”.

На свой ред лидерите в първенството Мирослав Ангелов и Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) бяха категорични, че са дошли във Варна, за да спечелят титлата. „Ще караме без напрежение и ще се забавляваме”, обеща Сивов.

Основните им съперници – миналогодишният шампион Тихомир Стратиев и навигаторът му Добрин Борисов (Peugeot 208 R2), все още се надяват, че ще успеят да запазят титлата си от преди година и така отличието да остане във Варна. „Ще се борим докрай. Успех на всичко колеги, желая им да стигнат живи и здрави до финала”, заяви Стратиев.

Лидерът в група Е Калин Бенчев (Subaru) също заяви, макар и в шеговит тон, че е дошъл да победи Крум и Митко, като пожела на всичките си колеги безаварийно състезание.

Всеки момент ще стартира и първият суперспециален етап в курорта Албена

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: