ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

3D технологии за автомобилния кокпит

like0 unlike0
Auto-Press 13 Aug 2019 Новини
66
0
3D технологии за автомобилния кокпит

3D технологията навлиза в кабината на колата. Познатата до този момент от филмите технология дава вече много повече от забава - осигурява по-бърза ориентация и информация - и по този начин и по-голяма сигурност.

„Дисплеите на превозните средства се променят от чист дисплей към системи за взаимодействие, които все по-често отговарят на индивидуалните нужди на водача“, казва д-р Щефан Бернс председател на дивизионния съвет на Bosch Car Multimedia.

Според прогнозите на Global Market Insights, обемът на глобалния пазар на автомобилни дисплеи ще нарасне от 13,4 на 26,7 милиарда евро до 2025 година. Независимо дали е огънат, с органични светодиоди (OLED) или свободно конфигурируем - това, което се желае от клиентите може да се постигне.

В случай на 3D дисплей, водачът на автомобила ще може да забележи предупреждения, които изглежда че се появяват от дисплея. Някои от предимствата - когато паркирате ще имате по-реалистична картина на камерата за обратно виждане, а препятствията в траекторията на колата могат да бъдат открити по-рано.

Когато се движите из дълбоките градски “каньони” на големите градове, 3D ефектът също ще играе решаваща роля. Благодарение на пространственото представяне на картата, на пръв поглед е очевидно след коя сграда е следващият завой.

И тъй като Bosch използва пасивна 3D технология за показването на информацията, тя не изисква допълнителни техники като проследяване на очите или 3D очила. Bosch ще представи последните си разработки в IAA във Франкфурт от 10 до 22 септември 2019 г.

JAGUAR LAND ROVER записа успешен пазарен юли Кемпер инцидентите в Германия - къде е най-опасно?

Подобни

Статуетката на предния капак...

Статуетката на предния капак...

От соцминалото е останал изразът “волгата с еленчето”, като еманация на уважението към един добър автомобил. Но историята на...

Toyota предоставя разнообразна мобилност за Токио 2020, включително пълна гама електрифицирани превозни средства

Toyota предоставя разнообразна мобилност за Токио 2020, включително пълна гама електрифицирани превозни средства

- Приблизително 90 процента от превозните средства предоставени от Toyota на Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 ще...

Mazda и Lidl: Споделянето на автомобили не си заслужава!

Mazda и Lidl: Споделянето на автомобили не си заслужава!

С големи амбиции Mazda навлезе в зоната за споделяне на автомобили в Германия през 2018 година. Поради липса на перспективи, обаче,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: