ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

25 години Daihatsu Cuore в Германия

like0 unlike0
Auto-Press 09 Apr 2020 Новини
96
0
25 години Daihatsu Cuore в Германия

От Global Press, Гросгерау, Германия

През 1995-а г. на пазара в Германия излиза Daihatsu Cuore. “Сърцето/Cuore/ предлага заоблени външни форми, минимални надвеси на каросерията, издигащи се линии на прозорците и големи брони. Колата се предлага в две конфигурации, GL и GLX. Основната версия струва в Германия DM 12 990 и има, наред с други неща, сгъваема облегалка на задната седалка и отопляем заден прозорец.

Чистачката на задното стъкло, дистанционното освобождаване на задната врата, покривната антена и разделената облегалка на задната седалка са включени в цената от 14 490 DM за автомобил GLX с три врати. Версията на GLX с пет врати струва тогава 500 DM повече. Допълнително 390 DM се искат за имобилайзера. От втората половина на 1995 г. се предлага и въздушна възглавница за водача.

Трицилиндровият четиритактов двигател е напълно модернизиран с електронно контролирано впръскване на бензин с микрокомпютър и запалване по карта, мощността е 32 кВт / 44 к.с. Той ускорява леката 630 кг кола за 15,6 секунди от нула до 100 км/ч. Дори и с автоматичната трансмисия, предлагана за допълнителни 1400 DM, Cuore запазва своята жизненост. Автомобилът с габарит от 3,31 метра, може лесно да маневрира в най-малките места за паркиране. Диаметърът на пълен завой от 9 метра позволява лесна промяна на посоката дори в затворено пространство.

Максимална скорост от 135 км/ч прави малкото Daihatsu подходящо дори за пътувания на по-дълги разстояния. С 5.36 литра безоловен нормален бензин, Cuore с петстепенна ръчна трансмисия изминава 100 километра. Средната консумация за автоматичната версия е 6,4 литра.

В Cuore има достатъчно място над главите на пътниците на предните и задните седалки и създава приятно усещане за пространство. Шофьорът и пътникът отпред имат достатъчно място за краката си, но ако и двамата са широкоплещи, те влизат в близък контакт. В случай на пълноразмерни централноевропейци на предните седалки, пространсвото за коленете на пътниците на задните седалки се стеснява. Багажникът побира 186 литра багаж, но като лесно се сгъне облегалката на задната седалка пространството нараства на 690 литра според VDA стандарта.

Като цяло Daihatsu Cuore знае как да угоди на собственика си като малка градска кола. И с оглед на ниската базова цена от по-малко от 13 000 DM, "малкото сърце" от Япония успява да спечели над 4000 купувачи в Германия от пускането на пазара в началото на март до края на 1995 година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: