ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

119 години откак заработва първия дизелов двигател

like0 unlike1
17 Feb 2013 Новини
249
0
119 години откак заработва първия дизелов двигател

1894 - в работилницата на Рудолф Дизел в течение на една минута и 88 завършени работни оборота, заработва втория опитен образец на дизелов двигател. Самия Дизел не вижда това, но неговия помощник вижда как двигателя оживява и си сваля шапката, така конструктора - изобретател разбира че се е случило събитието което толкова дълго е чакал. „Първият не работи, втория работи несъвършено, третият ще е добре”, - така записва в денвника си Рудолф Дизел.

1925 - в Япония е основана компанията Ford of Japan. Така започва производството на автомобили с марката Ford в Япония, основно от вносни компоненти.

1934 - инженера Амос Нейхарт, преподавател на практическите упражнение за водачи в College High School, щата Пенсилвания, монтира на собствената си кола допълнителна спирачка и съединител на инструкторското място за по-голяма безопасност при провеждане на шофьорските курсове.

1960 - въпреки студеното и ветровито време в Стокхолм е представен новият Saab 96, модел доказал качествата и ще се произвежда още 20 години след премиерата си.

1972 - от конвейра на Volkswagen във Волфсбург под бурни аплодисметни от конвейра слиза поредния Volkswagen Beetle под номер 15 007 034. Този номер е толкова важен защото с него малкия Beetle бие рекорда, който до този ден е държал Ford Model T за количество произведени автомобили. 

2003 - градските власти в Лондон предприемат непопулярни мерки за борба със задръстванията в центъра на града и въвеждат такса от 5 английски лири стерлинги за преминаване през централната част на Лондон.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: