ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Полезни статии

Заслужава ли си да имаме „старт-стоп” системата?
3 0
Владислав Георгиев
22 Nov 2012

Един от способите за снижаване на изхвърлените в атмосферата вредни емисии при експлоатацията на автомобилите и допълнителна икономия на гориво са системите „старт-стоп” (Start&Stop). Производителите усилено рекламират тези системи, като се започне със ставки от 6% икономия на гориво и се стигне до някой съвсем нескромни (верятно и неверни) реклами от 31% икономия.

Какво е филтър за твърди частици DPF/ FAP?
0 0
Владислав Георгиев
19 Nov 2012

Справянето с отработените вредни емисии изхвърляни от автомобилите е един от основните фактори при проектирането и експлоатацията на съвременните двигатели. При бензиновите проблема е решен отдавна, катализатори които се използват в тях са ефективни и вече не толкова скъпи, както в началото, но при дизеловите е малко по-сложно. 

Тънкости в подготовката на колата за зимно шофиране
4 0
Boris Prodanov
09 Nov 2012

Зимните условия натоварват допълнително колата, независимо от нейната възраст. До идването на пролетта съвсем спокойно можете да я карате, след като направите няколко прости проверки на своето МПС.

Система за нощно виждане или „Третото око”
1 0
Владислав Георгиев
09 Nov 2012

Без хубави дълги светлини на път е голяма мъка, това може да го потвърди всеки шофирал повече от час на дълъг път нощем. От друга страна, силните и особено нерегулираните правилно светлини са мъка пък за насрещните или за самите Вас, когато са в насрещатната кола. Естествено автопроизводителите работят и в тази насока, a в резултат се появи системата за нощно виждане. 

Как да cвалим до 30% от pазходитe на гоpиво
2 0
Boris Prodanov
08 Nov 2012

Прилагането на подходящи практически съвети намалява разхода на гориво с до 30%.

Избор на автомобил втора ръка
3 0
Boris Prodanov
06 Nov 2012

Много по-често купуваме кола втора ръка, но дори и внесените от чужбина возила не носят гаранция за изправност.

Ксенонови фарове – „за” или „против”?
2 0
Владислав Георгиев
05 Nov 2012

Ксеноновите фарове за първи път сa монтирани на сериен автомобил през 1991 г. и по-точно в BMW седма серия. И от тогава досега се водят спорове „за” или „против”, т.е. едни ги хвалят (обикновено тези които вече имат такива), а други ги критикуват и отричат (тези които ги нямат още). 

Защо Great Wall може да се предпочете пред други модели
1 0
Boris Prodanov
24 Oct 2012

В Изтoчнa Евpoпa дocкopo шеcтвaше caмo 1 мapкa aвтoмoбил oт Бaлкaните – pумънcкaтa Dacia. Кoмшиите дъpжaт cегментa c ниcки цени нa cвoите мoдели и cpaвнителнo дoбpo кaчеcтвo. Но Пpoизвеждaните в Лoвеч китaйcки aвтoмoбили Great Wall cъщo не ca ocoбенo cкъпи, имaт нелoши техничеcки пoкaзaтели. Зa тях имa измиcлени нелoши cеpвизни уcлoвия и лизингoви oфеpти.

България винаги е била център на автомобилостроенето
1 0
Boris Prodanov
24 Oct 2012

Ловеч е най-големия център за производство на автомобили у нас. Още преди откриването на завода "Литекс Моторс" (познат покрай колите Great Wall), в бившата фабрика "Балкан" освен самолети, са сглобявани различни превозни средства.

Икономично ли е шофирането при принудителен празен ход?
2 0
Boris Prodanov
12 Sep 2012

Една от най-често разискваната тема между притежателите на автомобили е как да пестят гориво докато шофират. При градски условия, икономия на гориво трудно може да се постигне, но при извънградско шофиране се спестява някой друг литър.