ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Полезни статии

Какви зимни гуми можем или трябва да използваме в Европа?
0 4
Владислав Георгиев
27 Dec 2012

Пътуването през зимата с автомобил дори и по най-добре поддържаните пътища на Европа може да се окаже предизвикателство ако сме с неподходящи гуми. Един от основните въпроси на автомобилистите решили да попътуват из Европа за зимните празници е какви гуми да ползват.

Как да се справим със „студения старт” през зимата?
0 4
Владислав Георгиев
19 Dec 2012

Студения старт на двигателя винаги е бил и ще си остане проблем през зимата. При минусови температури при изправен автомобил основните трудности са свързани с нефективното мазане на триещите се части поради влошаване на качествата на маслото. 

Какво е турбокомпресора и как да се грижим за него?
1 3
Владислав Георгиев
11 Dec 2012

Една от съвременните насоки за повишаване на мощността и оптимизиране на работата на двигателите е разработката на високоефективни турбокомпресорни системи или просто казано турбокомпресори (още турбо, турбина и др.). 

Що е то електронна стабилизираща система – ESP?
0 5
Владислав Георгиев
02 Dec 2012

При избора на съвременен автомобил всеки се е сблъсквал с множеството съкращения рекламиращи всякакви видове системи с които е натъпкан автомобила. Някой от тях са свързани с безопасността по време на шофиране, други с комфорта а трети просто са създадени за да задоволят разглезенияприщевките на малка част от клиентите.

Видове на автомобилните купета
0 11
Svetlio
30 Nov 2012

Според формата и размера на купето на автомобила, а така също и в зависимост от неговите възможности превозните средства се разграничават на следните типове автомобили.

Седан /Sedan/ - е автомобил с триобемна конфигурация или двигателя пътниците и товарите са разположени в три различни отделения.

Как да разчитаме обозначенията по автомобилните гуми?
0 4
Владислав Георгиев
28 Nov 2012

Автомобилната гума е един от най-важните елементи в съвременните автомобили. Докато без климатик, аудиосистема, и основни части от интериора или екстериора автомибила може да се предвижи до най-близкия сервиз, то без гуми и най-скъпи автомобил се предвърща в една добре боядисана камара желязо.

Двоен съединител – какво представлява?
0 4
Boris Prodanov
27 Nov 2012

Наименованието двоен съединител се използва за сравнително скоро придобилата популярност система в автоматичните скоростни кутии, която се състои от два съединителя. Единият е за четните предавки, а другият за нечетните и задната скорост.

Заслужава ли си да имаме „старт-стоп” системата?
0 3
Владислав Георгиев
22 Nov 2012

Един от способите за снижаване на изхвърлените в атмосферата вредни емисии при експлоатацията на автомобилите и допълнителна икономия на гориво са системите „старт-стоп” (Start&Stop). Производителите усилено рекламират тези системи, като се започне със ставки от 6% икономия на гориво и се стигне до някой съвсем нескромни (верятно и неверни) реклами от 31% икономия.

Какво е филтър за твърди частици DPF/ FAP?
0 1
Владислав Георгиев
19 Nov 2012

Справянето с отработените вредни емисии изхвърляни от автомобилите е един от основните фактори при проектирането и експлоатацията на съвременните двигатели. При бензиновите проблема е решен отдавна, катализатори които се използват в тях са ефективни и вече не толкова скъпи, както в началото, но при дизеловите е малко по-сложно. 

Тънкости в подготовката на колата за зимно шофиране
0 4
Boris Prodanov
09 Nov 2012

Зимните условия натоварват допълнително колата, независимо от нейната възраст. До идването на пролетта съвсем спокойно можете да я карате, след като направите няколко прости проверки на своето МПС.