ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Спорт на 4 гуми

Хамилтън спечели ГП на Япония
0 0
Speed-Press
06 Oct 2014

Пилотът на Mercedes Люис Хамилтън победи съотборника си Нико Розберг в драматичната ГП на Япония. Трети остана Себастиан Фетел от Red Bull, който се изкачи едно място напред, въпреки че завърши 4-и, но поради червения флаг за класиране бе счетен резултата обиколка по-рано. Състезанието бе прекратено поради тежък инцидент, в който Жул Бианки удари багер, който евакуираше катастрофиралия автомобил на Адриан Сутил. Французинът е откаран в местната болница с линейка, тъй като медицинският хеликоптер не е бе в състояние да излети поради лошото време. 

Ferrari и Алонсо са на ръба на раздялата
0 0
Speed-Press
03 Oct 2014

Най-горещата новина във Формула 1 продължава да бъде бъдещето на Фернандо Алонсо. На фона да приближаващия тайфун към пистата "Сузука" вече е ясно, че разялата на испанеца с Ferrari най-вероятно е въпрос на време. Според испанските медии от McLaren са направили оферта от 50 млн. евро годишно на Алонсо, благодарение на подкрепа от новия доставчик на двигатели Honda. Най-подходящият момент за обявяването на договора е имено ГП на Япония. 

За втора поредна година българин печели европейски дрифт шампионат
0 0
Speed-Press
30 Sep 2014
За втора поредна година българин печели европейски дрифт шампионат. Това отново е Александър Язов - Матрицата. Последното състезание се проведе в Токол, Унгария,
17-годишен азербайджанец става звездата на V1 Challenge в Бургас
0 0
Speed-Press
29 Sep 2014

Едва 17-годишният азербайджанец Гюрбхюсеин Абдулаев стана победител в последния кръг на V1 Challenge България, проведен в Бургас. Първото състезание от едномарковата серия се оказа изключително атрактивно, след като в първия завой се сблъскаха пет от седемте автомобила. Защитавайки втората си стартова позиция, Костадин Щерев беше изтласкан от третия на решетката Симеон Донов. Колата на Щерев, познат в средите на автомобилизма като Шпльоки, се качи на бордюра, но за щастие щетите бяха единствено материални. Контактът между двамата обаче стана причина за катастрофата на още три автомобила. Така „чисти“ от ситуацията излязоха единствено спечелилият полпозишън Маринов и конкурентът му Абдулаев. Варненецът обаче надделя над младока, за когото това е eдва второ участие в надпревара с Volkicar, както и над Диана Стоянова. Искрен остана победител не само в първия старт, но и носител на специалната награда на DHL за най-бърза обиколка (00:24:35).

Пламен Камбуров спечели писта Бургас
0 0
Speed-Press
29 Sep 2014

Пламен Камбуров от Автотранс Рали Тийм с Mitsubishi Lancer Evo IX спечели третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на „Затворен маршрут“, който се проведе в Бургас. Пилотът успя да вземе старта на Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo Х) в група „МАКСИ“ и влезе от вътрешната страна на първия завой, след което остана начело до финала. Маршавелов от Ка-2 Рейсинг Тийм бе задминат и от Илия Царски (АСК „Автоцар“, Mitsubishi Lancer Evo IX), но след оспорвана битка успя да си върне второто място на 9-ата обиколка. След това Маршавелов се опита да настигне лидера и завъртя най-бърза обиколка на трасето (52,987 сек) два пъти, но в крайна сметка пресече втори финалната линия. 

Славчев продължава в „Балкан Бреслау“, Паунов отпада
0 0
Speed-Press
26 Sep 2014

Десислав Славчев с Mercedes влезе в челната тройка при крос-кънтри автомобилите на международния офроуд маратон Балкан Бреслау Рали 2014. Славчев завърши ден 6 на надпреварата с 8-о време, а другият български претендент за приза - Методи Паунов с Nissan, отпадна на най-дългия етап от Сливен до Варна. В генералното класиране с много сериозен аванс е Раз Хайман от Израел с бъги “Пойнтер“, следван от Франк Стенски с Mercedes.

Четири наши екипажа в топ 10 на Балкан Бреслау Рали 2014
0 0
Speed-Press
25 Sep 2014

Германецът Щефан Стенски с Mercedes спечели петия етап в крос-кънти класа на международния офроуд маратон Балкан Бреслау Рали 2014. Стенски надви лидера в генералното Раз Хайман в модифицираната заради дъждовете последна отсечка край Сливен и измести от второто място Методи Паунов.

Славчев спечели етап 4 от Балкан Бреслау (ВИДЕО)
0 0
Speed-Press
24 Sep 2014

Десислав Славчев с Mercedes спечели четвъртия етап при крос-кънтри автомобилите на Балкан Бреслау Рали 2014. Славчев изпревари със 17 минути израелеца Раз Хайман (бъги Пойнтер), като с етапната си победа се изкачи до 4-та позиция в генералното класиране. Там все още начело е Хайман с аванс от 27 минути пред Методи Паунов с Nissan. Паунов поведе във вчерашната тежка заради проливния дъжд отсечка, но на 3 километра от финала спря заради технически проблеми и финишира на буксир. Трети във временната подредба е Франк Стенски от Германия с Mercedes.

Идва революция: 8 отбора пускат по 3 коли
0 0
Speed-Press
23 Sep 2014

Идеята не е нова. Бърни Екълстоун отдавна твърди, че той и феновете искат да гледат по-добре три автомобила на Ferrari, отколкото някой от опашкарите. До момента то изглеждаше много далечно. В следващите състезания и месец се решава съдбата на Формула 1 и дали 8 топ отбора ще пуснат трета кола, а останалите просто ще изчезнат. В момента Caterham и Marussia са в много деликатно финансово състояние, а Sauber и Lotus се борят за оцеляване. 

Стратиева е европейски шампион при дамите
0 0
Speed-Press
23 Sep 2014

След победата в Чехия Стратиева и Кармен Поенару се докоснаха до Ladies Trophy, но съществуваше минимална възможност те да бъдат изместени от първото място. Рали „Кипър“ обаче елиминира и нея, тъй като нито един дамски екипаж не стартира в Никозия. При това положение трите победи - в Гърция, на Азорските острови и на рали "Барум", се оказаха напълно достатъчни за титлата, въпреки че до края на сезона в ERC остават два старта.

Най-четени

Коментари