ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Спорт на 4 гуми

Фетел ще получава 80 млн. долара годишно във Ferrari
0 0
Speed-Press
15 Oct 2014

Въпреки че все още не е обявено официално, Себастиан Фетел е подписал 3-годишен договор с Ferrari за по 80 млн. долара годишно. Германецът потвърди, че напуска Red Bull след 15 години обвързаност с енергийния бранд. Заплатата му може да го направи най-богатият спортист в света. Сравнение с него - Кристиано Роналдо е спечелил 52 млн. долара миналата година, а Мат Раян от NFL 42 млн. 

Пламен Стайков е новият рали шампион на България
0 0
Speed-Press
14 Oct 2014

С убедителна победа в рали "Стари столици" Пламен Стайков (навигатор Рафи Кадир, Mitsubishi Lancer Evo 9) грабна титлата в националния рали шампионат. Участие в 45-ото издание на надпреварата взеха близо 20 екипажа, като прекрасното време предложи отлични условия за интересни битки и пълни с фенове зони за публиката. 

Алонсо даде жокер - няма да кара кола с мотор Mercedes
0 0
Speed-Press
13 Oct 2014

Фернандо Алонсо определи избора си за 2015 г. като "твърде очевиден" като отговор на въпрос по време на ГП на Русия. Пилотът на Ferrari все още не е обявил официално за кой екип ще кара от 2015 г., а най-вероятно това ще бъде McLaren-Honda. Японският доставчик на двигатели се връща във Формула 1 и според слуховете в падока е направил всичко възможно да вземе определяния като най-добър пилот. Алонсо дори конкретизира, като каза, че няма да кара болид с двигател Mercedes следващия сезон. 

Хамилтън спечели първия кръг на Формула 1 в Русия
0 0
Speed-Press
13 Oct 2014

Пилотът на Mercedes Люис Хамилтън спечели първото ГП на Русия на пистата "Сочи Аутодром", а отборът му взе предсрочно титлата при конструкторите с второто място на Нико Розберг. Германецът успя да изпревари Хамилтън в първата обиколка, но направи грешка и излезе в зоната за сигурност на завой №2. След това се наложи да влезе в бокса и да смени гумите си заради големи вибрации в предните гуми вследствие на екстремното спиране. Така от последното място Розберг завърши само на 13 сек зад Хамилтън на финала. 

Нощно състезание в Русия от 2015
0 0
Speed-Press
10 Oct 2014

Шефовете на ГП на Русия искат състезанието да се провежда да изкуствено осветление. Планът е това да се случи още от 2015 г. и е в много напреднала фаза. Сградите от олимпийското градче пък ще бъдат осветени подобно на хотел "Виктори Яс" в Абу Даби. 

Катастрофата на Бианки и политиката - основните теми в Сочи
0 0
Speed-Press
10 Oct 2014

Керванът на Формула 1 пропътува 8000 км от "Сузука" до изцяло новата писта "Сочи Аутодром", а основните теми в падока са катастрофата на Жул Бианки в Япония и политическата ситуация в страната. 

Екатерина Стратиева стана спортист на месеца
0 0
Speed-Press
08 Oct 2014

Победител в анкетата на "Пресклуб България" за спортист на месеца за септември е Екатерина Стратиева. Рали състезателката спечели титлата при дамите в европейския рали шампионат и това е първият път, в който получава златната значка с географската форма на България. 

Първа победа за Lada в WTCC
0 0
Speed-Press
07 Oct 2014

Британският пилот Роб Хъф написа история във второто състезание от WTCC в Пекин с първа победа за Lada. Хъф тръгна от първа позиция поради обърната решетка и запази контрол върху състезанието до края. Втори завърши Том Коронел с Chevrolet Cruze, а трети Себастиан Льоб  със Citroen. 

Латвала спечели рали Франция
0 0
Speed-Press
06 Oct 2014

Пилотът на Volkswagen Яри-Мати Латвала намали изоставането си от съотборника си Себастиан Ожие на 27 точки с победа в рали "Франция". Това е първи триумф за финландеца на асфалт, а втори завърши Андеас Микелсен, също от Volkswagen. Ожие получи повреда в сензора на предавките и двигателят му спря за 4 минути във втората отсечка. След това пилотът получи наказание от 4 мин за по-ранно стартиране. Накрая за лидера в шампионата остана утехата от 3-те точки за първо място в пауърстейджа. 

Крум Дончев поведе в купата на Европа
0 0
Speed-Press
06 Oct 2014

Победителите от 2009 г. в рали „Хърватска” Крум Дончев и Петър Йорданов завършиха в тазгодишното 41-во издание на втора позиция в генералното класиране за Европейското рали трофи. Състезанието бе кръг от шампионата на Хърватия и купата на Европа. 

Най-четени

Коментари