ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Заводи на BMW ще работят на тор и курешки!

like0 unlike0
Auto-Press 20 Nov 2017 Новини
28
0
Заводи на BMW ще работят на тор и курешки!

BMW възнамерява да преведе производствените си мощности на възобновляеми енергийни източници. Южноафриканският завод на компанията ще получава енергия от биомаса, основата на която е кравешки тор и кокоши курешки!

Това заяви шефа на отдела по закупките Маркус Дюнман по време на изказване в конференция за климата на Организацията на Обединените Нации в Бон. Стъпката е продължение на кампанията на производителя, която трябва да осигури до 2020-а година електроенергия за всички заводи на баварците в света, получавана от възобновяеми източници.

Това означава, че автопроизводителят ще изкупи местната чиста електроенергия за своите 31 производствени площадки в 14 страни, каза Дюнман. BMW вече получава енергия от екологични източници - от ветрогенератори за завода в Лайпциг, за предприятието в Спартанбург, САЩ, Южна Каролина се използва енергия, получена от метан, производство на местния завод за преработка на боклук.

Смелата заявка на топ-мениджъра и на компанията на практика означава, че BMW ще трябва да намери достатъчно мощности от възобновляеми източници на енергия за да подсигури енергийно предприятията, които потребляват електричество колкото 220 000 дома.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: