ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Защо колата “нов внос” е в пъти по-опасна? -видео

like0 unlike0
Auto-Press 17 Apr 2018 Новини
171
0
Защо колата “нов внос” е в пъти по-опасна? -видео

Колата втора ръка тип “нов внос” е по-опасна не заради възраста си, а заради ръждата по нея, особено тази която не се вижда с просто око. Налице е вече практически тест, доказващ че старите автомобили с ръжда са в пъти по-опасни в катастрофа.

Шведската организация с идеална цел Villaagarnas Riksforbund с помоща на застрахователната компания Folksam, реши да провери нивото на безопасност на старите автомобили. Отчитайки само данните за здравината на купето, специалистите й са използвали за тест добре подържани Mazda 6 и Volkswagen Golf с елементи на ръжда.

Моделът на народната кола е правен в периода 2004-а - 2008-а, в Mazda 6 през 2003-а - 2008-а. Това означава че колите не са особено стари, но са били активно ползвани 8-10 години и вероятно купетата им са подложени на корозия. Те са били подложени на челни и странични удари, по стандартната методика за краш-тестове на EuroNCAP, действащи по времето на производство на моделите.

Резултатите от тестовете са заснети на видеото и много добре показват, че употребяваните коли не могат да се сравнят по нивото на безопасноста си в сравнение с времето, когато са били нови. Специално употребяваната Mazda 6 при теста за челен удар е получила множество сериозни повреждения, показвайки много по-лош резултат от състоянието си като нова.

Челният удар е предизвикал сериозна деформация на предницата на старата Mazda 6, като седалката на водача е отишла сериозно назад и към средата на купето. Манекенът в нея е получил як удар на главата си в средната колонка на покрива.

В крайна сметка употребяваната Mazda 6 е получила много трудно едва 3 звезди по петзвездната система за оценка на EuroNCAP, събирайки оценка от само 18 точки. Според експертите при този удар, возещите се в такава стара кола имат 20% възможност за смърт.

Старият Golf /знаят в Перник, знаят/ е показал по-добри резултати, губейки с възраста си само една звезда, събирайки оценка от 32 точки и четири звезди.

Електрокарът Renault K-ZE е на базата на бюджетния Kwid - видео

Подобни

BATTISTA : Бъдещата най-мощна италианска кола

BATTISTA : Бъдещата най-мощна италианска кола

Automobili Pininfarina анонсира, че първата в историята на компанията кола- луксозен суперспортен електромобил, ще се...

Според патентна заявка Ford ще нарече електрическия си SUV Mach E

Според патентна заявка Ford ще нарече електрическия си SUV Mach E

Феновете на Ford Mustang не приеха никак добре слуха, че Ford може да кръсти бъдещият си електроSUV с пробег от 480 км Mach 1....

Daimler поръча батерии за 20 000 000 000 евро

Daimler поръча батерии за 20 000 000 000 евро

Днес автомобилният гигант Daimler анонсира, че след милиардите инвестирани в разработка на решения за електрическа мобилност, сега...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: