ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Защо колата “нов внос” е в пъти по-опасна? -видео

like0 unlike0
Auto-Press 17 Apr 2018 Новини
171
0
Защо колата “нов внос” е в пъти по-опасна? -видео

Колата втора ръка тип “нов внос” е по-опасна не заради възраста си, а заради ръждата по нея, особено тази която не се вижда с просто око. Налице е вече практически тест, доказващ че старите автомобили с ръжда са в пъти по-опасни в катастрофа.

Шведската организация с идеална цел Villaagarnas Riksforbund с помоща на застрахователната компания Folksam, реши да провери нивото на безопасност на старите автомобили. Отчитайки само данните за здравината на купето, специалистите й са използвали за тест добре подържани Mazda 6 и Volkswagen Golf с елементи на ръжда.

Моделът на народната кола е правен в периода 2004-а - 2008-а, в Mazda 6 през 2003-а - 2008-а. Това означава че колите не са особено стари, но са били активно ползвани 8-10 години и вероятно купетата им са подложени на корозия. Те са били подложени на челни и странични удари, по стандартната методика за краш-тестове на EuroNCAP, действащи по времето на производство на моделите.

Резултатите от тестовете са заснети на видеото и много добре показват, че употребяваните коли не могат да се сравнят по нивото на безопасноста си в сравнение с времето, когато са били нови. Специално употребяваната Mazda 6 при теста за челен удар е получила множество сериозни повреждения, показвайки много по-лош резултат от състоянието си като нова.

Челният удар е предизвикал сериозна деформация на предницата на старата Mazda 6, като седалката на водача е отишла сериозно назад и към средата на купето. Манекенът в нея е получил як удар на главата си в средната колонка на покрива.

В крайна сметка употребяваната Mazda 6 е получила много трудно едва 3 звезди по петзвездната система за оценка на EuroNCAP, събирайки оценка от само 18 точки. Според експертите при този удар, возещите се в такава стара кола имат 20% възможност за смърт.

Старият Golf /знаят в Перник, знаят/ е показал по-добри резултати, губейки с възраста си само една звезда, събирайки оценка от 32 точки и четири звезди.

Приключи ли ерата Маркионе?

Подобни

MONZA SP1 и SP2: Нова страница в историята на Ferrari (Видео)

MONZA SP1 и SP2: Нова страница в историята на Ferrari (Видео)

Ferrari постави началото на нова страница в своята история с премиерата на два ретро-футуристични автомобила- MONZA SP1 и...

Renault показа EZ-PRO: роботизиран електрически доставчик (Видео)

Renault показа EZ-PRO: роботизиран електрически доставчик (Видео)

По време на специализираното изложение в Хановер, Renault демонстрира футуристичната си концептуална разработка EZ-PRO, която...

Крадец отмъкна Tesla ползвайки смартфон - видео

Крадец отмъкна Tesla ползвайки смартфон - видео

Киберсигурноста е вече много важна при автомобилите. Доказателство за това е случилото се миналата седмица, когато крадец...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: