ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

За поредна година България се включва в инициативата на TISPOL - Европейски ден без загинали на пътя

like0 unlike0
Auto-Press 13 Sep 2018 Новини
79
0
За поредна година България се включва в инициативата на TISPOL - Европейски ден без загинали на пътя

Операция EDWARD ще се проведе на 19 септември

Операция EDWARD – Европейски ден без загинали на пътя (Еuropean Day Without A Road Death) се организира от Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL, като целта е в този ден да няма нито един загинал човек по пътищата на територията на стария континент. Това съобщи на брифинг в Главната дирекция „Национална полиция“ инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, която е координатор на проекта за нашата страна.

„Европейският ден без загинали на пътя е част от Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16 септември до 22 септември. Мотото на седмицата на мобилността е „Мултимодалност “ с подтема „Комбинирай! Движи се!“. Идеята е хората да използват различни превозни средства, за да се придвижват алтернативно и по-безопасно. И в контекста на това, което е предоставено от организатора - Европейската комисия, избрахме като координатор за България заглавие „Безопасни мобилни комбинации за живот“. Целта ни е да достигнем до съзнанието на хората, да ги убедим във възможността и удобството на използването и на алтернативни варианти за придвижване, обясни инспектор Ботева.

От утре ще бъде активна специална страница, посветена на EDWARD. Страницата ще бъде достъпна от сайта на МВР и отдела „Пътна полиция“, а по традиция часовник ще отброява часовете до старта на операцията в 00.00 часа на 19 септември.

*Източник: www.mvr.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: