ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Японски плуващ електрокар е рожба на трагедия - видео

like0 unlike0
Auto-Press 23 Jan 2018 Новини
22
0

Японски плуващ електрокар е рожба на трагедия - видео

Японски плуващ електрокар е рожба на трагедия - видео
/add_images/news/012018/s_1516694403_104.jpg
  1. Японски плуващ електрокар е рожба на трагедия - видео

Всички помним гибелното цунами от 2011-а, поразило Япония, разрушило много сгради и променило множество съдби. Но то стана причина и за доста нововъведения, насочени към преодоляване последствията от подобни климатични явления. Хидео Цурумаки, бивш сътрудник на Toyota, станал свидетел на доста човешки трагедии, при опита на хора да се спасят от приливната вълна, използвайки автомобилите си, бил импулсиран да напусне стабилната си работа в компанията и да създаде първият в света плаващ електромобил. Той искал колата да има комфортна возия и да помага в екстремни ситуации.

Хидео основава Fomm Corp., чиято цел е да предложи малък плаващ автомобил, който да се използва при природни катаклизми. И не само в Япония, но и в другите страни от Югоизточно Азия, където наводненията и цунамите са чести явления. По принцип става дума за градски електромобил с пробег с едно зареждане от 160 км и максимална скорост на движение от 80 км/ч на суша и 20 км/ч на вода. Акумулаторите му са четири, лесно сменяеми. При осигуряването на достатъчно финансиране Цурумаки се надява да прави около 10 000 коли годишно.

Той започва да осъществява идеята си с около $2000, при отсъствие на производствени мощности и човешки ресурс. За няколко години в стая на общежитие Цурумаки сам строи първия опитен образец. В крайна сметка се получил малкия четириместен електрокар Fomm, приличащ външно на голф количка. Естествено, машината не може да се бори със свирепите вълни на цунамито, но все пак е първият електрокар в света умеещ да плава. В момента Цурумаки вече има четвърти прототип на машината си.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: