ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

VW Group ще има 27 електрички базирани на платформата MEB до 2022-а - видео

like0 unlike0
Auto-Press 18 Sep 2018 Новини
42
0
VW Group ще има 27 електрички базирани на платформата MEB до 2022-а - видео

Volkswagen Group разказа за плановете си по отношение на модулната платформа за непремиум модели наречена MEB – немска абревиатура на английското “Modular Electric Toolkit/модулен електрически инструментален комплект/.” Автоппоизводителят обяви цели 27 нови електрически модела разпределени сред марките му Volkswagen, Skoda, Seat и Audi, които ще се на пазара до края на 2022-а година, покривайки спектъра му от компактни модели до наследника на прочутото ванче Microbus.

С това ще се направи съществено допълнение на на премиум електромоделите на VW Group, развити върху платформи като C-BEV, дебютирала с модела Audi e-tron, J1 вложена в основата на Porsche Taycan и новата платформа PPE, развивана в момента специално за марките Audi и Porsche, от които първите модели с нея се очакват към края на 2021-а година.

С всичките тези платформи плюс предвижданата за електрическите спортни автомобили на концерна платформа SPE от VW Group имат за цел да разполагат на пазара с около 80 електрически модела във всичките си марки към 2025-а година. Цената на развитието на тези платформи се оценява в по-висока степен от тази на конвенционалните. До момента автопроизводител №1 във Федералната република е вложил над 7 милиарда евро за развитието на бъдещите си електромодели.

Платформата MEB се очертава като най-важна за производителя, защото разитите върху нея модели ще са доста по-масови и достъпни ценово. От VW Group гледат на тази архитектура като основен инструмент в превръщането на електрическите автомобили от нишови продукти в истински достъпна алтернатива на класическите автомобили с ДВГ. От VW Group гледат на въвеждането на тази платформа като скок в историята си подобен на този, който направиха преди много години, преминавайки от иконата Volkswagen Beetle към не по-малко важният в историята им VW Golf.

От моделите развити върху платформата MEB се очаква много добро пътно поведение отколкото досегашните и много повече полезно вътрешно пространство, заради разполагането на акумулаторите в пода. На тяхно разположение ще е бързо презареждане до 80% в рамките на половин час. Засега не се обявяват повече технически подробности, но се подсказва, че пробегът им ще е в рамките на 400 км с едно зареждане.

Първият модел развит върху платформата MEB ще е серийният вариант на концепта от 2016-а година VW ID, показан преди две години на автосалона в Париж. Колата ще е малко по-голяма от Golf и вече се тества в прототипен вид, а производството й ще стартира в завода в Цвикау /бившият на Trabant/ в края на следващата година. След него ще излязат на пазара в началото на 2021-а година серийните варианти на концептите VW ID Crozz кросовър и ID Buzz ван, показани във Франкфурт миналата година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: