ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Всички нови европейски коли вече със задължителна аварийна връзка

like0 unlike0
Auto-Press 27 Apr 2018 Новини
117
0
Всички нови европейски коли вече със задължителна аварийна връзка

От 1-април тази година всички нови модели леки коли и ванове, правени в Европа трябва задължително да бъдат оборудвани с автоматичната аварийна система eCall. Това беше решено от Еврокомисията още преди четири години като допълнителна мярка за намаляване смъртноста от ПТП.

В същото решение се казва, че всички страни от Евросъюза трябва да създадат необходимите инструменти в тях за работа на особената аварийна служба eCall. Това е техническа инфраструктура, наречена “център за тревога”, която трябва да приема и обработва информацията, поступваща от автомобилите попаднали в катастрофа или друга авария.

По-просто казано - eCall е централизирана система за автоматична връзка на машината попаднала в катастрофа с аварийната служба 112. От началото на месеца във всичките страни на Евросъюза е забранена продажбата на нови автомобили, които нямат системата eCall за автоматично съощаване за ПТП.

Става дума за монтирано в автомобила устройство, което в момента на аварията, когато определени датчици подават сигнал, например за сработване на предпазните въздушни възглавници, автоматично подава съобщение в спасителните служби за катастрофата с точното й местонахождение. В салона на автомобилите също се появява бутон SOS, с помоща на който също може да се отправи сигнал за спасение дори и от външен свидетел на ПТП-то.

Оборудването на автомобилите по този начин е вече задължение на производителите, които на практика като цяло се присъединиха към иновацията. Отправеният от автомобила сигнал SOS постъпва при спасителните служби, след което те трябва да реагират мигновенно, отправяйки се към мястото на произшествието.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: