ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Всички автомобили Tesla стават автономни

like0 unlike0
Auto-Press 20 Oct 2016 Новини
40
0
Всички автомобили Tesla стават автономни

Американският производител на луксозни електромобили Tesla обяви, че от днес, всички произведени коли на компанията, в това число и Model 3 ще бъдат оборудвани със система за пълно автономно управление.

От Tesla коментират, че новите представители на марката ще разполагат с необходимата технологична база за осъществяването на изцяло автономно движение и то на ниво на безопасност в значителна степен по-високо от това, което е възможно, когато за управлението отговаря човек.

Новите автомобили на Tesla разполагат с осем камери, които ще гарантират покриване на всичко, случващо се около превозното средство на разстояние от 250 метра. Колите ще бъдат оборудвани с 12 обновени ултразвукови сензора, които обещават разпознаване както на твърди, така и на меки обекти на двойно по-голямо разстояние в сравнение с актуалните. Предноразположеният радар също е с подобрени функции, като е в състоянеи да “вижда” в силен дъжд, мъгла, прах и дори през превозното средство отпред. От Tesla споделят, че изчислителната способност на бордовия компютър е 40 пъти по-висока.

С новите технологии са оборудвани всички представители на Model S и Model X, сглобявани в момента, но новата система ще бъде активирана от компанията след време.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: