ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Всъдеходите и кросовърите на Land Rover ще имат и 3-цилиндрови мотори

like0 unlike0
Auto-Press 20 Sep 2017 Новини
27
0
Всъдеходите и кросовърите на Land Rover ще имат и 3-цилиндрови мотори

От 2019-а година в гамата на марката ще се появят и варианти с 1,5-литров бензинов турбодвигател. Първият модел “ощестливен” с новия силов агрегат ще е Range Rover Evoque.

Естествено, машината няма да остане само с него, защото става дума за хибриден силов агрегат, в който освен трицилиндровият бензинов мотор ще има и електрически, а сред новостите ще са още литиево-йонен акумулатор и 48-волтова електрическа система.

Мощноста на новия силов агрегат засега не се съобщава. Смята се че електромоторът през повечето време ще работи като електростартер, а само на ток хибридният Evoque ще може да измине само няколко километра. Това означава, че бензиновият мотор би трябвало да предлага достатъчно висока мощност от порядъка на 150 - 180 к.с.

Следващият в опашката за хибридното задвижване след Range Rover Evoque ще бъде ползващият същата платформа Land Rover Discovery Sport. При по-големите модели, обаче, ще видим хибридният силов агрегат с двигатели от по-висок ходов обем.

В момента в гамата на марката има само един хибриден вариант, работещ обаче заедно с турбодизел. В бъдеще тази комбинация ще бъде изоставена и новите хибириди ще ползват само бензинови двигатели, защото за тях са нужни доста по-малко усилия и средства за намаляване нивото им на изхвърляните вредности.

Jaguar Land Rover наскоро обеща, че от 2020-а година нататък в гамата й няма да има нито един модел без електрифициран вариант.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: