ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volvo спира да използва пластмасови изделия за еднократна употреба

like0 unlike0
Auto-Press 21 May 2018 Новини
69
0
Volvo спира да използва пластмасови изделия за еднократна употреба

Volvo Cars обяви, че компанията ще отстрани всички пластмасови изделия за еднократна употреба от своите офиси, кафенета и събития в глобален мащаб от края на следващата година. От автомобилния производител коментират, че решението отразява поддръжката й на европейската кампания за чисти морета (Environment Clean Seas), както и желанието й да минимализира влиянието си върху околната среда.

От Volvo Cars коментират, че в процеса на спирането на продукти като чаши, чинии, кутии за храна и приспособления за хранене, с биоразградими техни еквиваленти ще бъдат заменени повече от 20 000 000 единици. От компанията са направили и калкулация, според която процедурата ще се равнява на изваждането от употреба на повече от 500 пластмасови артикула от страна на всеки неин служител.

Инициативата на Volvo стартира веднага, като до края на година, пластмасови изделия за еднократна употреба ще спрат да се ползват по време на събития на марката, както и в офисите и ресторантите й на територията на обектите й в Китай, Белгия, САЩ, Швеция и Малайзия. Според очакванията на компанията, само през тази година, употребата на пластмасови артикули ще бъде намалена с повече от 140 тона. През следващата година, същата програма ще бъде въведена и в останалите обекти на Volvo Cars.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: