ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Volkswagen Group инвестира 34 млрд евро в електрификация, автономност и дигитализация

like0 unlike0
Auto-Press 17 Nov 2017 Новини
34
0
Volkswagen Group инвестира 34 млрд евро в електрификация, автономност и дигитализация

Днес Volkswagen Group обяви, че до края на 2022 година, компанията ще инвестира повече от 34 млрд евро в разработката на електрически и електрифицирани автомобили, системи за автономно управление, както и в нови решения за мобилност и дигитализация.

По голямата част от инвестицията за следващите пет години ще бъде предназначена за разработката на електрифицирани и хибридни системи за задвижване за цялото семейство на Volkswagen Group. Това е поредната стъпка, която правят от компанията, следвайки анонсираната си през септември тази година стратегия за електрифициране на цялото си портфолио автомобили до 2030 година.

За изпълнението на поставените цели, Volkswagen Group ще предприеме няколко други стъпки, в това число цялостната трансформация на завода си в Цвикау, след която в него ще се произвеждат само електрически коли. Семейството на Passat ще се сглобява в комплекса в Емден, а това на Golf ще бъде пренасочено към Волфсбург от сведващата генерация на модела.

От Volkswagen Group очакват основни двигатели за бъдещото пазарно развитие на компанията да бъдат Бразилия, Китай, Русия и Северна Америка.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: