ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

VOLKSWAGEN дава 800 милиона долара за електрическото си бъдеще в САЩ

like0 unlike0
Auto-Press 15 Jan 2019 Новини
468
0
VOLKSWAGEN дава 800 милиона долара за електрическото си бъдеще в САЩ

Volkswagen AG обяви, че компанията е избрала производственото си съоръжение в Чатануга, Тенеси, за база за производството на бъдещите си електромобили в Съединените Американски Щати.

От Volkswagen AG коментират, че тази стъпки отразява отдадеността на компанията към електрическото й бъдеще и новото развитие на бизнеса в Страната на неограничените възможности е обвързано с инвестиция в размер на 800 милиона щатски долара в завода в Чатануга, какот и с разкриването на 1000 нови работни места.

Според първоначалните планове, Volkswagen AG ще стартира производството на електромобилите си в САЩ през 2022 година, като всички модели, които ще се сглобяват там ще бъдат разработени на специално разработената за електрическа мобилност модулна платформа MEB.

В момента Volkswagen AG изгражда изцяло нов производствен комплекс за електромобили в Германия, който ще започне да функционира към края на тази година. През следващата година в Китай ще заработят още 2 завода, а до 2022 година още два в Германия.

Американското подразделение на Volkswagen ще стартира продажбите на първата си изцяло електрическа MEB кола през 2020 година, като тя ще се яви серийна верися на концептуалната разработка ID. CROZZ SUV.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: