ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Великобритания с първи спад от шест години

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jan 2018 Новини
34
0
Великобритания с първи спад от шест години

Според данните на английската асоциация SMMT (Society of Motor Manufacturers and Traders), годишните регистрации на нови автомобили във Великобритания са отбелязали първото си за последните шест години понижение.

През изминалата година, в страната са били закупени 2 540 617 нови коли, което представлява понижение от 5.7% в сравнение с 2016-та, като само през декември търсенето се е свило с 14.4% до ниво то 152 473 единици.

Според данните на SMMT, през 2017 година във Великобритания се отчита сериозен спад в търсенето на нови дизелови автомобили, като показателят за календарната година е на ниво от 1 065 879 единици или със 17.1% по-малко в сравнение с 2016. Само през декември продажбите на нови дизелови автомобили се е понижило с 31.1% до 57 612 единици.

При бензиновите нови коли се отчита ръст от 2.7% за изминалата година, като общият резултат е 1 354 917.

На завиден потребителски интерес във Великобритания се радват автомобилите с алтернативно задвижване (AFV), с основен принос от страна на електрифицираните модели. Продажбите на AFV модели през декември са се подобрили с 37% до 8585 единици, а тези за цялата 2017 година са на ниво от 119 821 единици (+34.8%), равняващи се на 4.7% от общите автомобилни продажби в страната.

Колко интелигентен е автопилотът на Tesla? Нека да попитаме един портокал (Видео)

Подобни

АвтоВАЗ ще предложи най-евтините коли на газ - видео

АвтоВАЗ ще предложи най-евтините коли на газ - видео

АвтоВАЗ ще разшири моделната си гама с няколко варианта на Лада, работещи на бензин и сгъстен природен газ (метан,...

С добавката GSi Insignia Grand Sport влиза в по-горна лига - видео

С добавката GSi Insignia Grand Sport влиза в по-горна лига - видео

След 20 години забрава Opel върна прочутата на времето добавка към стандартните си модели – GSi, намекваща за далеч по-спортен дух...

SKODA Auto стъпи и в Сингапур

SKODA Auto стъпи и в Сингапур

SKODA Auto откри официално първия си търговско-сервизен център на територията на Сингапур и стартира пазарното си навлизане с...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: