ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Вече работи “умна” система за проверка дълбочината на протектора - видео

like0 unlike0
Auto-Press 21 May 2018 Новини
108
0

Вече работи “умна” система за проверка дълбочината на протектора - видео

Вече работи “умна” система за проверка дълбочината на протектора - видео
/add_images/news/052018/s_1526893202_461.jpg
  1. Вече работи “умна” система за проверка дълбочината на протектора - видео

Компанията Nokian, в рамките на проект за помощ на водачите е монтирала на паркинги във Финландия безплатни автоматични системи за проверка дълбочината на протектора. Системата се нарича SnapSkan и агрегатите й се монтират в момента на големи паркинги и бензиностанции.

Система SnapSkan на Nokian външно представлява компактна “умна” рампа – при качването на нея първо сработват датчици за теглото, следкоето се включва 3D-скенер, измерващ дълбочината на протектора и на четирите гуми. Ако тя е недостатъчна устройството съобщава това на водача на автомобила.

За да се ползва устройството за безплатно тестване на гумите е нужно да се качи приложение на смартфон или регистрация на специален сайт. Давайки някои данни за колата си участникът в програмата може безплатно да измерва дълбочината на протектора на гумите на колата си и получава съществено намаление при закупуването на нови гуми от производителя.

Първият прототип на системата SnapSkan е бил пробно монтиран през 2016-а на многоетажен паркинг в Хелзинки. Скоро се оказала, че 80% от пробвалите услугата я намират за много ефективна. Получавайки тази подкрепа Nokian след това оборудва още четири паркинга със системата SnapSkan.

Изпълнителният директор на Nokian Хил Корхонен характеризира устройството, като “първата в света напълно автоматична служба за сканиране на гуми, предназначена за използване в обществени места”.

Следващата страна която ще последва примера на Финландия със системата за проверка дълбочината на протектора на гумите на Nokian в най-скоро време ще бъде Норвегия.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: