ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Възраста не прощава дори и на “старците-разбойници” !

like0 unlike0
Auto-Press 16 May 2018 Новини
188
0
Възраста не прощава дори и на “старците-разбойници” !

С възраста концентрацията на вниманието естествено намалява, водачите се разсейват по-лесно ис управлението на автомобила възникват проблеми. Преди три дни полицаи в Рига са видели, че водач на червена Mazda дава назад и удря паркиран Mercedes-Benz. След това продължил да маневрира и започнал да излиза от паркинга.

Полицаите веднага настигнали колата и разбрали, че зад волана й се намира доста стар шофьор, при проверката на документите на когото се оказало, че е надхвърлил стотака. Той изобщо не е мислел да избяга от мястото на инцидента, а просто дори не го е усетил, навярно заради възраста и малката сила на удара.

Законът е един за всички и полицаите не направили никаква отстъпка заради възраста, а си оформили протокол за ПТП-то в присъствие на двама свидетели. Не е ясно какво наказание го чака дядото.

Неговият случай съвсем не е единичен – заради успехите на медицината има все още доста възрастни хора, които не се отказват от сядането зад волана. Миналата седмица френската полиция арестува 85- годишна баба, летяла със своет рено по селска улица със скорост 160 км/ч. През миналато лята пък в Белгия лишиха от книжка за три месеца 79-годишна матрона, карала своето Porsche Boxster GTS с почти 240 км/ч!

Другият избор вместо тока е водородомобилът – с 1,5 кг 480 км! - видео

Подобни

Виетнамски автопроизводител дебютира на Автосалон Париж 2018

Виетнамски автопроизводител дебютира на Автосалон Париж 2018

Една от най-новите автомобилни марки- виетнамската VinFast, обяви, че по време на международното изложение в Париж през октомври ще...

Volvo XC40 получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Volvo XC40 получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Източник: www.volvocars.bg Автомобил на Европа 2018 се представи най-добре от всички автомобили, тествани по новите...

Volvo и Ford с нови отличници от Euro NCAP

Volvo и Ford с нови отличници от Euro NCAP

Днес независимата агенция Euro NCAP, проверяваща и оценяваща нивото на безопасност, което предлага всеки нов за европейския пазар...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: