ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Украйна показаха официално суперкарът Химера!

like0 unlike0
Auto-Press 19 Jun 2017 Новини
26
0

В Украйна показаха официално суперкарът Химера!

В Украйна показаха официално суперкарът Химера!
/add_images/news/062017/s_1497859213_43.jpg
  1. В Украйна показаха официално суперкарът Химера!
  2. В Украйна показаха официално суперкарът Химера!

До скоро никой не смяташе, че Украйна ще се нареди сред производителите на суперспортните автомобили. Постепенно обаче плъзнаха слухове за нещо наречено Химера, а вчера по време на автосалона New Cars Fest 2017 в украйнската столица Киев беше показан автомобилът на живо.

Автор на проекта за създаване на ексклузивен суперкар е украинецът Андрей Джазовский – фен на ексклузивните автомобили, който смята с творението си да покори сърцата на милионерите в света. Следващата спирка на колата, струваща над половин милион евро след Киев е в Монако.

Представенния на фестивала експонат дава пълна предства за това как ще изглежда “серийният” модел, призван да се изправи срещу модели на световните легенди Bugatti, Ferrari и Pagani.

Освен показаният прототип са налице още два ходови екземпляра, като двата вече се тестват при секретни условия на една от многобройните писти в Испания съвместно от украински и чуждестранни специалисти. Интересното при тях е че единият е бензинов, а другият електрически.

Разработчиците залагат повече на електрическия вариант, който разполага с четири мотора с обща мощност над 1000 к.с. Независимо от пределната си мощност, автомобилът ще чоже да изминава с едно зареждане на акумулаторите си над 500 км пробег. Разчетната му максимална скорост е 350 км/ч, а ускоряването от място до 100 км/ч под три секунди.

По думите на Андрей Джазовский, за Химера са получени вече десет предварителни поръчки. И то при положение че началната цена на суперкара е 700 000 евро. Начална, защото нататък всичко зависи от желанията на поръчващия “музиката”. В момента има няколко варианта на интериора, но с повтаряща се стилистика.

Използвани са само най-скъпите възможни материали, само електронни прибори и сензорни екрани, завъртяни леко към водача, така както е прието в света на спортните коли и супермоделите. Седлаките са професионално спортни, но и елегентни, разделени с вертикална конзола както при супермоделите Bugatti Chiron и Pagani.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: