ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео

like0 unlike0
Auto-Press 16 Aug 2018 Новини
403
0

В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео

В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео
/add_images/news/082018/s_1534410002_191.jpg
  1. В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео
  2. В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео
  3. В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео
  4. В Украина направиха първият офроуд автобус в света - видео

Украинската компания Pulsar Expo успя само за година да разработи 35-местен пълноприводен автобус. Името на машината е Torsus Praetorian и тя няма аналог в света.

Уникалният автомобил е дело на украинското семейство Вахтанг Джукашвили и Юлия Хомич, които в 2014-а година са основали компанията Pulsar Expo. Фирмата им се занимава с доставка на специални автомобили в рамките на международна техническа помощ. Клиенти на компанията са правителството на Украйна и посолството на САЩ в страната.

Миналата година от Pulsar Expo решиха да създат транспортно средство без аналог досега в света – офроуд автобус. И само за една година успяват да претворят идеята си на практика с построяването на 35-местен пълноприводен автобус. В момента са вече направени осем машини и още 17 са в процес на производство в предприятието на компанията в Братислава.

Torsus Praetorian има уникална каросерия от композитни материали. В основата на машината лежи пълноприводно шаси от камион MAN. Машината има феноменална проходимост, за която спомагат още огромните колела и впечатляващият просвет от 389 мм.

В салона има 35 комфортни седалки, снабдени с предпазни колани. Силовият агрегат е 6-цилиндров турбодизел на MAN с мощност 240 к.с. Моторът може да се монтира в колата в различни нива на екологичност – от Евро 3 до Евро 6. В момента Pulsar Expo усилено работи по сертификацията на Torsus Praetorian в Евросъюза.

Torsus Praetorian вече е заинтересувал правителството на Бангладеш, което иска да закупи 105 коли. Проблемът пред младата фирма е недостигът на производствени мощности, защото има интерес към продукцията й още от Канада, Нова Зеландия и Австралия.

Офроуд автобусът Torsus Praetorian може да се използва в най-различни изпълнения – като туристически в планините, като кемпер, като аварийно-спасителен и санитарен автомобил.

1 000 000 посетиха Автосалон Париж 2018

Подобни

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO, ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА НА AUTOBEST ЗА 2019

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO, ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА НА AUTOBEST ЗА 2019

Измежду 6-те финалиста в конкурса, новият Citroën Berlingo беше избран за носител на титлата за най-добра покупка на Autobest...

AUTOBEST 2019 за Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter

AUTOBEST 2019 за Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter

Новите Citroën Berlingo, Opel Combo Life и Peugeot Rifter са победителите на журито AUTOBEST и по този начин печелят основното...

Audi SQ2 идва с двулитров мотор и 300 конски сили

Audi SQ2 идва с двулитров мотор и 300 конски сили

Впечатляващ дизайн и неимоверно удоволствие от управлението. По този начин описват от Audi новото си компактно спортно предложение...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: