ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Швейцария забраниха регистрацията на дизелови Mercedes и Porsche

like0 unlike0
Auto-Press 17 Aug 2018 Новини
290
0
В Швейцария забраниха регистрацията на дизелови Mercedes и Porsche

Властите на Швейцария прекратиха регистрирането на автомобилите Mercedes-Benz Vito, Porsche Macan и Cayenne, снабдени с “мръсните” дизелови двигатели, чиито изхвърляни вредности не съответстват на европейските изисквания за чистота.

Според швейцарската пътна агенция Astra, забраната важи за автомобили внесени след днешната дата 17-и август. Които са регистрирани досега ще може да се експлоатират, но само след доработка, която да ги направи отговарящи на новите екостандарти.

До отстраняване на проблемите няма да може да се регистрират моделите Mercedes-Benz Vito с 1,6-литров мотор, Porsche Macan с трилитров агрегат и Cayenne c 4,2-литров дизел. Интересен момент е че всичките модели отговарят на стандарта Euro 6. Daimler обяви че е спрял износа на модела си Vito след нареждането на немските власти за рекламационна кампания.

Швейцарската забрана за регистрация на моделите е свързана с дизелгейт-манипулацията на данните за изхвърляните вредни емисии, която се открива при почти всички големи немски автпроизводители.

През април немската полиция задържа шефа на отдела за разработка на двигателите на Porsche Йорг Кернер по подозрение за причастност към фалшификацията на данни за изхвърляните вредни вещества, а през септември миналата година беше арестуван и бившият член на управата на марката Волфганг Хац. През миналата година на компанията Porsche се наложи да прибере за рекламационен ремонт 22 000 Cayenne с трилитрови дизели и да оправя програмното им обезпечение. Екологичната организация Deutsche Umwelthilfe поиска Porsche да бъде глобен със 110 милиона евро.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: