ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Швейцария забраниха нови регистрации на дизеловите Porsche Cayenne

like0 unlike0
Auto-Press 22 Aug 2017 Новини
34
0
В Швейцария забраниха нови регистрации на дизеловите Porsche Cayenne

Швейцарската пътна агенция обнародва забрана за нови регистрации на Porsche Cayenne дизел, оборудван с манипулираното електронно устпройство за управление на двигателя. Става дума за мотора 3 литра, но забраната не засяга вече регистрираните в страната автомобили.

Porsche е собственост на Volkswagen Group, която беше хваната през 2015-а година в системно манипулиране на софтуера за управление работата на дизеловите двигатели за да бъдат получени измамни резултати от тестовете за вредности на отработилите газове.

В края на миналия месец в Германия беше обявена задължителна рекламация на въвлечените в аферата модели и на Porsche, след като и в Cayenne беше открито подобно измамно устройство.

Интересен момент сде наблюдава в отношението на немската канцлерка Ангела Меркел, която в началото на предизборната си кампания заяви, че и най-големият автомобилен пазар в Европа – на Федералната република също ще трябва да последва другите европейски страни, които започнаха да забраняват регистрациите на новите дизелови автомобили.

Тя добави още че дните на дизеловите автомобили са вече преброени и в същото време обвини босовете на големите немски автопроизводители в получаването на прекалено големи възнаграждения и бонуси, на фона на това, че продукцията на компаниите нанесе сериозно петно върху реномете не само на автомобилната, но и останалата промишленост на страната, както и на самата Германия.

Интересно е дали и България, като член на Европейския съюз също ще се присъедини към забраната за регистрация на дизеловите автомобили 3 литра Porsche? Какво мислите по въпроса министър Ненов?

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: