ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В моделите на Porsche винаги ще има педали и волан!

like0 unlike0
Auto-Press 16 Oct 2018 Новини
184
0
В моделите на Porsche винаги ще има педали и волан!

Воланът и педалите, както и вероятно механичната предавателна кутия, ще си останат винаги в моделите на Porsche. Компанията няма намерение да се отказва от тях дори и да се появят максимално напредничави технологии за автономно роботизирано управление на автомобилите.

“Всички тези системи помагат в определени ситуации, прехвърляйки товара на управлението от водача на електрониката” - заяви директорът на американското подразделение на Porsche Клаус Зелмер в интервю - “Но понякога тази помощ не доставя удоволствие от карането. Искаме да запазим в нашите модели воланът, педалите и възможно механичната кутия, за да могат клиентите ни както преди самостоятелно да взаимодействат с колата си”.

Бъдещите модели на Porsche, без съмнение ще имат системи за автономно управление от трето и четвърто ниво на базата на разработките на сестринската компания Audi, също влизаща в състава на Volkswagen Group. Но за купувачите на спортната марка ще се предлага възможност и сами да овладяват автомобила си.

От началото на януари 2017-а година като опция за моделите Panamera и Cayenne е достъпен адаптивният круз-контрол InnoDrive. В работата си той ползва не само данните от радари и камери, но и от навигационната система на колата. InnoDrive е способен да преценява трафика и особеностите на релефа на местноста, след което създава оптимален алгоритъм на движение за всеки следващи три километра от маршрута.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: