ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В Давос основаха световен “Водороден съвет”

like0 unlike0
Auto-Press 20 Jan 2017 Новини
23
0
В Давос основаха световен “Водороден съвет”

13 световни индустриални лидера от сферите на енергетиката, транспорта и производството обединиха усилията си във “Водороден съвет/Hydrogen Council” за налагане на водорода като едно от решенията за опазването на климата на планетата. Те лансираха в Давос, Швейцария, по време на Световния икономически форум, глобална инициатива огласяваща обединеното им виждане и дългосрочни амбиции за водорода като алтернативен енергиен източник.

Hydrogen Council иска да намести използването на водорода сред основните решения в системата на алтернативните източници на енергия. Този химически елемент е сериозен приносител на енергия с добри екохарактеристики, защото при използването му не се отделят въглеродни окиси и може да играе основна роля в прехода на света към чисти и освободени от въглеродно присъствие енергийни системи.

Водородните технологии и продукти отбелязват значителен прогрес през последните години и вече са представени на пазара. Новият съвет ще продължи да ги пропагандира и налага, да дава препоръки по водородните технологии на производители, политици, бизнесмени, международни агенции и граждански организации с цел постигане на задачите си.

По време на създаването на съвета участнвиците потвърдиха намеренията си да ускоряват инвестициите си в развитието и комерсализацията на водорода и водородните клетки /fuel cell/. Tези инвестиции в момента са в рамките на 1,4 милиарда евро годишно в глобален мащаб. Участващите в новия съвет компании имат приходи в размер на € 1.07 трилиона годишно и дават работа на над 1.72 милиона души в света.

На срещата в Давос за основаването на съвета присъстваха 13 водещи президенти от различин клонове на индустрията и енергийните компании, които си оставиха амбициозната цел за постигане на целта от два гардуса Целзий, поставена от Парижкото споразумение. Те представляват компаниите Air Liquide, Alstom, Anglo American, BMW GROUP, Daimler, ENGIE, Honda, Hyundai, Kawasaki, Royal Dutch Shell, The Linde Group, Total и Toyota. Начело на съвета има двама председатели от два различни географски региона, като първите са президентите на Air Liquide Беноа Потие и на Toyota Такеши Учиамада.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: