ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

В България новият Mercedes-Benz B-class ще се предлага на цени от 58 350 лв с ДДС и по-богато базово оборудване

like0 unlike0
Auto-Press 05 Dec 2018 Новини
468
0

В България новият Mercedes-Benz B-class ще се предлага на цени от 58 350 лв с ДДС и по-богато базово оборудване

В България новият Mercedes-Benz B-class ще се предлага на цени от 58 350 лв с ДДС и по-богато базово оборудване
/add_images/news/122018/s_1544018403_948.jpg
  1. В България новият Mercedes-Benz B-class ще се предлага на цени от 58 350 лв с ДДС и по-богато базово оборудване
  2. В България новият Mercedes-Benz B-class ще се предлага на цени от 58 350 лв с ДДС и по-богато базово оборудване
  3. В България новият Mercedes-Benz B-class ще се предлага на цени от 58 350 лв с ДДС и по-богато базово оборудване
  4. В България новият Mercedes-Benz B-class ще се предлага на цени от 58 350 лв с ДДС и по-богато базово оборудване
  5. В България новият Mercedes-Benz B-class ще се предлага на цени от 58 350 лв с ДДС и по-богато базово оборудване

• До 15% по-ниска цена от Силвър Стар за Mercedes-Benz B-class в сравнение с ценовата листа в Германия.

• Допълнително стандартно оборудване за българския пазар включва PARKTRONIC, велурени стелки, 10.25 инча мултимедиен екран и отопляеми предни седалки

• Първите автомобили пристигат в шоурумите през февруари 2019 г.

Цените за новата Bкласа започват от 58 350 лв с ДДС B 180 с мощност 100 кВт (136 к.с.) и трансмисия 7G-DCT с двоен съединител (разход на гориво в комбиниран режим 5.6 – 5.4 л/100 км, емисии на CO2 в комбиниран режим 128-124 г/км).

Със Sports Tourer, новата B-класа на Mercedes-Benz поставя акцент върху спорта. Автомобилът изглежда по-динамичен от своя предшественик и е по-пъргав на пътя, като същевременно предлага повече комфорт и е по-просторен. Това ще е абсолютен дебют и на напречно монтираната версия на двулитровия дизелов двигател OM 654q с мощност 110 кВт и 140 кВт: първият двигател, отговарящ на изискванията на стандарта Euro 6d, който става задължителен за новите модели чак от 2020 г. Осемстепенната трансмисия с двоен съединител 8G-DCT също се предлага за първи път на пазара. Със своя отличителен дизайн на инструменталното табло, авангардният интериор на B-класата създава уникално усещане за простор. Интуитивният потребителски интерфейс на адаптивната мултимедийна система MBUX представлява авангардно технологично решение. Това оборудване предлага много предимства, например ясна визуална информация, гласово управление, активиращо се с ключовата дума "Hey Mercedes", стандартен сензорен дисплей и функции като добавена реалност в навигацията. Благодарение на съвременни асистиращи системи с функции, заимствани от S-класата, B-класата се отличава с едно от най-високите нива на активната безопасност в този сегмент.

Цени в България за новата B-класа на Mercedes-Benz , с включен транспорт и 20% ДДС:

B 200 d- 64 780

B 220 d- 69 945

B 180 - 58 350

B 200 - 61 960

Безопасност: MULTIBEAM LED, асистиращи системи, PRE-SAFE®

Предлаганите като опция фарове MULTIBEAM LED са пореден пример за трансфера на технологии от луксозния в компактния клас. Системата позволява изключително бързо и прецизно електронно регулиране на фаровете в зависимост от конкретните условия на пътя, включително автоматично намаляване на яркостта на дългите светлини. Предлагат се и високоефективните LED фарове, които повишават още повече нивото на безопасност през нощта и придават на автомобила уникална и отличителна визия. Благодарение на използваната LED технология, тези фарове осветяват пътя по-ефективно в сравнение с конвенционалните фарове, при това с по-малък разход на енергия.

Новата B-Class е оборудвана с най-съвременни асистиращи системи, които улесняват шофьора. Всеобхватният пакет “Асистиращи системи” включва следните функции: активен асистент за волана; активен асистент за ограничаване на скоростта; активен спирачен асистент с функция “Пресичащ трафик”; асистент при резки маневри; активен асистент за смяна на лентата за движение; активен асистент за аварийно спиране; активен асистент за мъртва зона; PRE-SAFE® PLUS. PRE-SAFE® PLUS реагира при опасност от неизбежен сблъсък между движещи се един зад друг автомобили. Ако опасността от сблъсък не е преминала, системата активира спирачките на автомобила дори след като той вече е спрял, за да намали до минимум риска от наранявания, ограничавайки тласъка, възникващ при удар отзад.

Активният спирачен асистент, който е част от стандартното оборудване, може да помогне за предотвратяване на силен удар между движещи се един зад друг автомобили, а активният асистент за лентата за движение предупреждава в случай на неволно пресичане на прекъсната или непрекъсната линия. Ако системата установи, че лентата за движение отвъд прекъснатата линия е заета, активният асистент за лентата за движение може да приложи спирачно усилие върху колелата от съответната страна, за да задържи автомобила в лентата за движение.

За първи път B-класата може да се движи полуавтономно при определени условия. Активният асистент за дистанция DISTRONIC и активният асистент за волана (част от пакет “Асистиращи системи”) помагат още по-ефективно на шофьора при поддържане на дистанция и извършване на маневри. Системите вече предлагат и автоматично регулиране на скоростта в завоите и на кръстовища, вкл. кръгови кръстовища. Благодарение на тези модулни системи, много от които може да бъдат поръчани отделно, B-класата предлага оборудване за безопасност, което е характерно за по-високите сегменти.

Освен под формата на PRE-SAFE® функции, интегрирани в пакет “Асистиращи системи”, системата PRE-SAFE® се предлага и отделно. Системата PRESAFE® използва времето преди предстоящия сблъсък и предприема различни мерки за ограничаване на последствията от удара, вкл. функциите на иновативната система PRE-SAFE® Sound, която подготвя слуховата система за очаквания шум по време на инцидента и по този начин намалява шумовия стрес.

MBUX - Mercedes-Benz Ujser Experience: Ново преживяване за потребителя

Мултимедийната система MBUX – Mercedes-Benz User Experience – ни въвежда в нова ера за Mercedes me Connectivity. Тази система е уникална, защото може да се обучава, благодарение на изкуствения интелект. Мултимедийната система MBUX е индивидуално конфигурируема и може да се адаптира спрямо потребителя.

Функциите на MBUX са структурирани модулно, за да се отговори точно на конкретните потребности на различните потребители. Стандартното оборудване на системата включва 7-инчови дисплеи за инструменталния блок и сензорен мултимедиен дисплей, мултифункционален спортен волан със сензорни бутони в лявата и дясната част, USB интерфейс (Type C), Bluetooth® интерфейс за телефони и аудио устройства.

• Head-Up Display: Важната информация се прожектира върху предното стъкло директно в полезрението на шофьора, за да не отклонява вниманието му от пътя. Освен това, този начин на представяне на информацията натоварва по-малко зрението, тъй като не е необходимо да фокусираме погледа си последователно на дълго и късо разстояние.

• Мултифункционална телефония: свързва смартфона с външната антена на автомобила. С това се подобрява ефективността при пренос на дани и извършване на телефонни повиквания. Съвместимите мобилни телефони се зареждат безжично и се свързват в мрежата на автомобила с помощта на системата за близкополева комуникация (NFC).

• Аудио система Burmester® Surround с 12 тонколони и мощност на системата 590 вата.

Новите и подобрени услуги “Mercedes me Connect” са част от новото поколение на информационно-развлекателната система MBUX. Върху екрана може да се създават удобно икони за приложенията Mercedes me, които може да се организират и подреждат по желания начин върху началната страница, подобно на всички останали важни приложения. Отделните услуги “Mercedes me Connect” са групирани в пакетите оборудване.

Комфорт: Пакет Energizing Plus задава стандарти

B-класата е първият компактен модел със система за контрол на комфорта ENERGIZING, която обединява в една мрежа различни системи за комфорт в автомобила. Съвсем нови за пакет ENERGIZING Plus са например интелигентните решения на Energizing COACH. Системата за контрол на комфорта ENERGIZING използва системно функциите на климатика и седалките (отопление, вентилация, масаж), както и осветлението и различни музикални стилове, за да създаде комфортни условия за клиента, отговарящи на неговите специфични нужди и настроение Пакет ENERGIZING Plus комбинира премиум оборудване от най-високо ниво с иновативни интелигентни решения. Това означава, че новата B-класа не само ще ви обгради с внимание, но и ще ви накара да се чувствате изпълнени с енергия. В зависимост от линията на оформление и оборудване, пакетът включва автоматична климатична инсталация THERMOTRONIC, усъвършенствана аудио система, пакет “Мултиконтурни седалки” с функция “Масаж” за предните седалки, отопляеми седалки за шофьора и пътника отпред, амбиентно осветление.

Серийното оборудване за България е с разширен обхват и включва:

• активен асистент при паркиране вкл. PARKTRONIC

• велурени стелки

• електрическо отопление на предните седалки

• мултимедийна система с 10,25‘‘ с чувствителен на допир екран

• тъчпад на централната конзола за по-комфортно управление на мултимедийната система

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: