ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Toyota CH-R с проблем

like0 unlike0
Auto-Press 20 Nov 2017 Новини
32
0
Toyota CH-R с проблем

Toyota GB прави отзивна кампания за 4200 направени в Турция кросовъри CH-R c 1.2 л бензинов двигател за да се оправи софтуера, контролиращ електронната паркинг-спирачка. Това е част от световна рекламационна кампания на марката в която в Обединеното кралство са включени още 1400 автомобила Prius от предишната генерация на модела. Ъпдейта на програмирането отнема около час, според производителя.

Говорител на марката е обявил, че същите модели в Европа също подлежат на ревизия по линия на кампанията. По-рано Toyota Australia също съобщи че изтегля за ремонт 4886 C-HR произведени в периода юли 2016-а - октомври 2017-а. В Щатите се оказват засегнати 28 600 автомобила C-HR модел 2018-а и 39 900 Prius Plug-In Hybrid моделни години 2012 - 2015-а.

От марката съобщиха още за недобре функциониращ предпазител в хибридната система на моделите PHEV, който дефектира в движение на автомобила на ток при високо натоварване – при дълги изкачвания например. При проблема в предпазителя започва да светва предупреждение на таблото и в някои случаи колата може да се движи, но с намалена мощност. При други ситуации хибридната система може да изключи и колата да спре да се движи. Сервото на волана и спирачките не се изгубва, но загубата на мощност или спирането на мотора при по-висока скорост може да стане причина за катастрофа.

Дилърите на Toyota са задължени от производителя да заменят бушона с поправен от марката безплатно, а писма до клиентите трябва да тръгнат след месец.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: