ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Това е новото Volvo S60 (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 20 Jun 2018 Новини
182
0

Това е новото Volvo S60 (Видео)

Това е новото Volvo S60 (Видео)
/add_images/news/062018/s_1529510402_293.jpg
  1. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  2. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  3. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  4. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  5. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  6. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  7. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  8. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  9. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  10. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  11. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  12. Това е новото Volvo S60 (Видео)
  13. Това е новото Volvo S60 (Видео)

Луксозният спортен седан е първият Volvo модел, който ще се произвежда в САЩ

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars представи днес новия си средно размерен луксозен спортен седан S60 в първия американски производствен център на компанията в Чарлстън, Южна Каролина. Официалното откриване на новия завод в Чарлстън, съвместно със световната премиера на новия модел, подчертава ангажимента на Volvo към САЩ – важен пазар за компанията и за новия спортен седан. Новото S60 е първият Volvo модел, който ще се произвежда в САЩ.



„Новото S60 е един от най-вълнуващите Volvo автомобили, които някога сме правили“, заяви Хакан Самуелсон, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.



„Това е автомобил за истинско удоволствие от шофирането, който ни дава силни позиции на пазара на луксозни седани в САЩ и Китай, създавайки още повече възможности за растеж на Volvo Cars“.

Новото S60 е първият модел на Volvo, който ще се предлага без дизелов двигател, отбелязвайки водещия в индустрията ангажимент на компанията за електрификация, както и дългосрочните планове за бъдеще отвъд традиционните двигатели с вътрешно горене. През 2017 г. Volvo Cars беше първият автомобилен производител в света, който обяви, че от 2019 г. всички нови модели на компанията ще бъдат електрифицирани.



Две Plug-in Hybrid задвижващи системи с турбо компресор и суперчарджър ще се предлагат с новото S60: Volvo T6 Twin Engine AWD Plug-in Hybrid, с 340 к.с. комбинирана мощност, и T8 Twin Еngine AWD Plug-in Hybrid с 400 к.с. комбинирана мощност. Изпитаните във времето бензинови двигатели на Volvo T5 и T6 също ще бъдат налични с новия модел.



„Активната система за задвижване и окачване осигурява отличен контрол на управлението и обещаващо представяне на пътя, което прави S60 автомобил за истинско шофиране“, заяви Хенри Грийн, старши вицепрезидент по проучването и развитието във Volvo Cars.



„S60 идва и с престижните технологии от най-ново поколение, познати от серията 90 и 60 на Volvo, което го превръща в един от най-добрите спортни седани на пазара“.



Новото S60 е изградено на собствената платформа на Volvo – SPA (Scalable Product Architecture), има същите характеристики за безопасност и инфотейнмънт система, като най-новия луксозен комби модел на компанията – V60, чиято световна премиера се състоя по-рано тази година, както и на моделите от серията 90 и новото ХС60 – всички те постигнаха водещи в автомобилната индустрия рейтинги на безопасност. Това превръща новия седан S60 в един от най-безопасните автомобили на пътя.



Системата за безопасност City Safety с технология за автоматично прилагане на спирачките помага на водача да предотврати потенциални удари и е единствената на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни на пътя. За първи път в сегмента на средно размерните седани системата City Safety задейства автоматично спирачките за смекчаване на приближаващ сблъсък. Опционалната система с адаптивен автопилот Pilot Assist, която подпомага водача при завиване, ускорение и спиране при добре маркирани пътища и скорост до 130 км/ч е усъвършенствана с подобрено представяне в завоите. Новото S60 включва също система за предотвратяване на излизане извън пътното платно Run-off Road Mitigation, асистент за предотвратяване на сблъсък с насрещното движение Oncoming Lane Mitigation и други асистиращи системи.



Опционалната функция за трафик сигнализация Cross Traffic Alert с автоматично прилагане на спирачките допълнително повишава сигурността на пътниците в автомобила и на хората извън него. Инфотейнмънт системата на Volvo Cars Sensus Connect е напълно съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G, осигурявайки свързаност на водача през цялото време. Интуитивният контрол се осъществява посредством подобен на таблет екран с тъч скрийн, който комбинира функциите на автомобила, навигацията, услугите за свързаност и приложенията за забавление.



Електрифицираните версии на новото S60 включват оптимизирана версия за подобрено представяне Polestar Engineered - разработка на електрическото подразделение на Volvo Cars – Polestar. Polestar Engineered се предлага ексклузивно с двигател T8 Twin Engine Plug-in Hybrid и представлява цялостна оферта за подобряване управлението на двигателя, колелата, спирачките и окачването, подсилвайки S60 T8 с комбинирана мощност от 415 к.с.

Производството на новото S60 започва в новооткрития завод на Volvo в Чарлстън, Южна Каролина, през есента на 2018 г. От 2021 г. в завода ще се произвежда и следващото поколение на най-големия SUV на Volvo – XC90. Автомобилите, които ще се произвеждат в новия завод, ще бъдат предназначени за продажба както на местния американски пазар, така и за международен експорт.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: