ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Textron Prowler EV превзема безшумно оф-роуда – видео

like0 unlike0
Auto-Press 06 Dec 2017 Новини
30
0

Textron Prowler EV превзема безшумно оф-роуда – видео

Textron Prowler EV превзема безшумно оф-роуда – видео
/add_images/news/122017/s_1512550802_863.jpg
  1. Textron Prowler EV превзема безшумно оф-роуда – видео

Ако Prowler EV изглежда познат, то е защото се правеше като модел на Bad Boy Buggies преди компанията Textron да го глътне като собствена оф-роуд подмарка. Prowler се базира на модела на Bad Boy - Recoil EV, с нова ембелма и обновена екипировка за да се противопостави на пазара на машините на водача в жанра Polaris.

Textron погълна Bad Boy Buggies в 2010-а и премести производството в собствените си мощности в Джорджия, Щатите, но досега всичкaта продукция излизаше на пазара с логото на Bad Boy. Нещата започнаха да се променят, когато Textron обяви поглъщането на компанията Arctic Cat в началото на тази година. Тогава Bad Boy и Arctic Cat бяха обединени под оф-роуд “чадъра” на Textron Off-Road и оттогава изделията носят логото на компанията-майка.

Някои от добре познатите дотогава модели като Alterra ATV и Stampede UTV останаха с имената си, но това не се случи с Recoil EV, който вече се предлага на пазара с името Prowler EV. Главният конкурент на машината е Ranger EV на Polaris, а на практика това са единствените два електрически модела в този пазарен сектор.

Textron запази основните характеристики на модела Prowler, като двата електрически двигателя с мощност38 к.с., задвижващи съответно и постоянно предните и задните колела. Машината, естествено, е с нулеви емисии на вредности.

Двата мотора с захранват от шест 12-Волтови акумулатора, чието презареждане става от 8 до 12 часа. От Textron не дават информация за пробега с едно зареждане, защото той зависи сериозно от условията на пътя и натоварването на машината. Тя предлага различни мощности при дивжението, според избора на водача. Режимът Max Speed позволява скорост на движение до 40 км/ч, а режимът Max Range ограничава максималнта скорост до 25.7 км/ч.

Машината е развита върху здрава високоякостна стоманена рамка, окачването е независимо с МакФерсън отпред, а отзад е с възможност за два варианта – винтови пружини или същото както опред. И за двата варианта се предлага изцяло дискова спирачна хидравлична система, която се ъпгрейдва с опцията Intellibrake, която блокира колелата автоматично, когатодвигателите не работят.

Prowler EV е четириместен, като задните двама пътници седят с гърбовете напред. Когато не се возят отзад пътници, седалката се сгъва за осигуряване на повече товарно пространство за багаж с тегло до 182 кг. Машината може да тегли и ремарки с тегло до э453.6 кг, ако е оборудван с опционална кука.

Textron предлага за Prowler EV два цветови варианта, а цената в Щатите тръгва от US$ 10 499 за стандартния вариант и от $13 499 за варианта с изцяло независимо окачване. За Prowler EV се предлага дълга листа от допълнителни аксесоари, някои от които са показани и във видеото.

Българите в Opel Adam Cup влязоха в Топ 10 на рали „Германия”

Подобни

Парят ли ви четирите букви на задната седалка на хибрида Kia Niro? Значи имате проблем!

Парят ли ви четирите букви на задната седалка на хибрида Kia Niro? Значи имате проблем!

Ако карате хибридният Kia Niro производство 2017-а – 2018-а и усетите че задната ви седалка заприличва на нагорещена пейка...

Audi глобена с 800 милиона евро в Германия заради Дизелгейт

Audi глобена с 800 милиона евро в Германия заради Дизелгейт

На компанията Audi е наложена глоба от 800 милиона евро от немската прокуратура заради нарочно допуснатите нарушения в прикриването...

Взрив от суперавтомобили в центъра на София!

Взрив от суперавтомобили в центъра на София!

На 11-ти октомври в новооткрия клуб Theatroв София се проведе официалната премиера на филма за Премиум Рали София – Свети Влас Сезон 2018....

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: