ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Tesla “изгаря” по 480 000 долара на час

like0 unlike0
Auto-Press 23 Nov 2017 Новини
18
0
Tesla “изгаря” по 480 000 долара на час

Според информация на Bloomberg, всяка минута, американският производител на електромобили Tesla “изгаря” по 8000 щатски долара или 480 000 долара на час. Според изчисленията на информационната агенция, при това темпо, компанията ще изхарчи всичките си налични средства на 6 август следващата година, а за най-взискателните, от Bloomberg посочват и точен час- 2:17 минути сутринта нюйоркско време.

От Bloomberg коментират, че според анализатори темпото, с което Tesla харчи авоарите си, ще продължи, особено като се има предвид факта, че американската компания работи усилено по очакваното достигане на първоначално обявените производствени нива на дългоочаквания си първи масов модел Model 3.

От агенцията споделят също така, че това състояние на Tesla явно не безпокои инвеститорите и коментира, че акциите на автомобилния производител са поскъпнали с 3% до ниво от 317.81 долара във вторник. В резултат на това, пазарната капитализация на компанията е била на ниво от 53 млрд долара.

Свежи средства Tesla ще получи в резултат на стартирането на първичните заявки за двата си изцяло нови продукта- влекачът Semi и новото поколение на Roadster, който бяха представени от Илон Мъск на 17 ноември.

В пилотната серия Founders Series на новата Tesla Roadster, която е налична само с авансово плащане от 250 000 щатски долара, ще бъдат включени 1000 автомобила. За резервация на стандартната версия на вече 2+2 местния модел всеки желаещ трябва да внесе 50 000 долара, въпреки че няма да получи новата си кола в следващите повече от 2 години.

За резервация на Semi, Tesla иска по 5000 долара от компания, с обещанието, че ще получат своите представители на влекача през 2019 година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: