ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Тесен електрокар се издължава за да поеме повече пътници - видео

like0 unlike0
Auto-Press 09 Aug 2018 Новини
337
0
Тесен електрокар се издължава за да поеме повече пътници - видео

Вече не са нещо необикновенно едноместните леки електроколи, чиито скромни габарити ги правят идеални за маневриране в сложните градски условия. Но какво става ако поискате да возите втори пътник? В клучая с новия електромодел iEV X просто настъпва удължаване на купето.

В момента тази немска разработка с име iEV (Intelligent Electric Vehicle) X е на етап функциониращ прототип с габарити 160 х 78 сантиметра в режим за един пътник. Когато водачът иска да качи още някого, с помоща на електромотор дължината нараства с 30 сантиметра до 190 см, позволявайки използването на втора сгъната седалка зад тази на водача. Ако към това се налага използването на товарно пространство настъпва още едно удължаване с 30 см до габарит на машината от 220 см.

Плановете на създателите са за използване на 48-волтова литиево-йонна батерия, която ще осигури на машинката пробег от 60 км с едно зареждане, като презареждането ще отнема три часа. 115 килограмовата машинка разполага и със соларен панел на покрива 40 Вата, която дозарежда акумулатора в паркирано положение на електроколичката, чиято максимална скорост достига 45 км/ч.

Предвижда се и по-оборудван вариант с тегло 145 кг с име iEV X+, който ще предлага по-мощен 72-волтов акумулатор и пробег с едно зареждане до 120 км. Покривният соларен панел е вече 60-Ватов, а максималната скорост 60 км/ч. Предвижда се като екстра автоматична роботизирана система за презареждане и дори задвижване с педали.

И двете модела ще имат електропакет на огледалата, широкоъгълна камера за гледане назад, 7-инчов сензорен екран, напълно LED светлинна система, стоманено шаси с алуминиеви външни панели. В момента проектът е в кампания за набиране на средства през Kickstarter, като се очаква при навлизане в производство цената да възлиза на €1850 за базовия модел и €7850 за iEV X+.

Българите в Opel Adam Cup влязоха в Топ 10 на рали „Германия”

Подобни

Тунингари превърнаха съвременен Volkswagen Beetle в спортно купе в стила на ЗАЗ-965 - видео

Тунингари превърнаха съвременен Volkswagen Beetle в спортно купе в стила на ЗАЗ-965 - видео

В оригиналната гама на ЗАЗ-965 нямаше споптни варианти, въпреки че имаше някои опити през 60-е години на миналия век. Новото...

АПИ стартира обществена поръчка за изработването на технически проекти при ремонта на 111 километра пътища

АПИ стартира обществена поръчка за изработването на технически проекти при ремонта на 111 километра пътища

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за изработването на технически проекти при основния ремонт на близо 111...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: