ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Таксито “морско мехурче” ще решава транспортен проблем в градовете – видео

like0 unlike0
Auto-Press 17 Sep 2018 Новини
68
0

Таксито “морско мехурче” ще решава транспортен проблем в градовете – видео

Таксито “морско мехурче” ще решава транспортен проблем в градовете – видео
/add_images/news/092018/s_1537174810_248.jpg
  1. Таксито “морско мехурче” ще решава транспортен проблем в градовете – видео
  2. Таксито “морско мехурче” ще решава транспортен проблем в градовете – видео
  3. Таксито “морско мехурче” ще решава транспортен проблем в градовете – видео

Девизът на компанията SeaBubbles /морски мехурчета/ не разкрива директно с какво се занимава тя. “Да направим градовете си течащи отново” е доста завоалирано и бихте могли да си помислите за нещо като “зелени вълни” на светофарите или пък каране на каяк по градски канали. Единствено погледът към превозното средство, което се предлага за изпълняване на девиза, подсказва за какво наистина става дума – за проект за воден транспорт в бъдещето.

То си има и име - Bubble Taxi и на практика е частично лодка, частично летящо мепесе. Просто капкообразното балонче има подводни криле, които повдигат кабината на около метър над водата и подобряват енергийната ефективност на движението. Както подсказва пък думичката такси, идеята е да се превозват пътници в градовете с канали или езера и с това да се намалят транспортното натоварване на обществения транспорт и замърсяването на въздуха.

"Нашата мисия е да намалим напрежението в градовете, като използваме ненатоварените водни площи” - казва Баптист Ламбер маркетинг и стратегически директор на SeaBubbles. “Транспортният модел с водно такси е само част от плана на SeaBubbles, който предвижда и автономно движещ се модел през следващата година, както и по-големи съдове Bus Wave Piercer и Bus Foil.”

Когато SeaBubble плава със скорост до 9 км/ч това става в режим “архимед” - като нормална лодка. От 9 км/ч нагоре “балончето” започва да се издига над водата и при скорост над 10 км/ч вече “хвърчи” на подводните си криле. В този режим на движението водното съпротивление е едва 60% от това което е при ниската скорост на плаване.

В момента са налице пет прототипа, всеки от които превозва пет пътника и пилот. В момента компанията приема предварителни поръчки, като първите 20 са вече от хотели. Цената на SeaBubble Taxi в прототипна форма е 140 000 евро.

SeaBubbles в момента провежда изпитанията на прототипите в Женева и Париж, всеки от които е с размерите на лек автомобил, има изцяло електрическо задвижане и може да развива максимална скорост от 28 км/ч. Движението на подводни криле е много по-равномерно и не предизвиква морска болест. Според SeaBubbles има възможност за придвижване на проекта им в 50 града в Европа, притежаващи водни площи и канали.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: