ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Световна премиера и динамично представяне на BMW M Performance Parts Concept в GOODWOOD

like0 unlike0
Auto-Press 17 Jul 2018 Новини
72
0

Световна премиера и динамично представяне на BMW M Performance Parts Concept в GOODWOOD

Световна премиера и динамично представяне на BMW M Performance Parts Concept в GOODWOOD
/add_images/news/072018/s_1531810806_58.jpg
  1. Световна премиера и динамично представяне на BMW M Performance Parts Concept в GOODWOOD
  2. Световна премиера и динамично представяне на BMW M Performance Parts Concept в GOODWOOD
  3. Световна премиера и динамично представяне на BMW M Performance Parts Concept в GOODWOOD
  4. Световна премиера и динамично представяне на BMW M Performance Parts Concept в GOODWOOD
  5. Световна премиера и динамично представяне на BMW M Performance Parts Concept в GOODWOOD
  6. Световна премиера и динамично представяне на BMW M Performance Parts Concept в GOODWOOD

Мерките за олекотяване на конструкцията са вдъхновени от моторните спортове

Оригиналните части и аксесоари M Performance Parts са олицетворение на спортно излъчване и още по-висока динамика на управлението. Концептуална разработка BMW M Performance Parts Concept създадена на базата на BMW M2 (среден разход на гориво: 8,5 л/100 км; СО2 емисии: 199 г/км) чрез последователно понижаване на теглото с над 60 кг. и оптимизирана аеродинамика още по-силно измества спортните настройки в посока към моторните спортове. В съответствие с това BMW M Performance Parts Concept се представя с екстериорен цвят Frozen Black с M Performance фолио Gold за акцентите и надписите. В интериора ексклузивността се подчертава с Alcantara и Carbon, както и други златисти акценти. Принос в създаването на тази вълнуваща концепция има и BMW M GmbH, чийто опит от моторните спортове е използван при разработката на всички M Performance Parts. BMW M Performance Parts Concept е с премиера на 12 юли по време на Festival of Speed в Goodwood (Великобритания).

Карбоновите детайли понижават теглото на автомобила

BMW M Performance Parts Concept съчетава вече наличните M Performance оригинални части с ексклузивни концептуални елементи. Резултатът е по-ниско тегло на автомобила и още по-оптимизирана динамика на управлението дори и при шофиране по състезателна писта. Това е постигнато чрез множество единични мерки, като решаваща роля има карбонът. Този високотехнологичен материал е екстремно стабилен, като при това е значително по-лек от серийните детайли. Освен това той осигурява изключително излъчване чрез уникалната си визия.

Впечатляващата M Performance Carbon предна декоративна решетка (за BMW M2 Competition вероятно ще се предлага от юли 2018 година) – която при концептуалния автомобил е с акцентираща златна линия – подхожда идеално на M Performance Carbon предния капак (вероятно ще се предлага от юли 2018 година), като само той спестява 8 кг спрямо серийния детайл. С 3 кг се понижава теглото от M Performance предни странични панели от карбон (вероятно ще се предлагат от юли 2018 година), които в същото време оптимизират и аеродинамиката. Висококачествената и индивидуална визия продължава под формата на M Performance предни странични въздушни отвори, както и въздушни отвори на страничните прагове от също от карбон (и двете се предлагат в момента), като при концепцията те са със златист акцент. Особено впечатляващ е и M Performance покривът на автомобила, изработен от карбон, лакиран с прозрачен лак (вероятно ще се предлага от юли 2018 година): той понижава теглото с още 6 кг и допълнително снижава центъра на тежестта на автомобила. Комплектът колела с 19-инчови M Performance ковани джанти с Y-образни спици 763M в цвят Frozen Gold (вероятно ще се предлага от юли 2018 година) с полу-сликове не само поставят визуален акцент, но и са по-леки с 6 кг от серийните колела. По този начин се понижават подресорните маси – със съответните положителни ефекти върху динамиката на управлението и поведението при завиване.

M Performance аеродинамични компоненти от карбон

Привличащият вниманието финал се осигурява от M Performance заден капак от карбон (вероятно ще се предлага от юли 2018 година): той е с 5 кг по-лек от серийният детайл, а карбоновият M Performance заден дифузор (вече се предлага) понижава теглото с 0,5 кг, оптимизира аеродинамиката и при Concept е със златист акцент.

В интериора впечатляват Carbon, Alcantara златисти контрастни шевове

Оптимизациите от моторните спортове са очевидни и в интериора: при BMW M Performance Parts Concept особено изисканите спортни акценти се поставят от Carbon и Alcantara. M Performance Carbon спортните седалки със златист контрастен шев предлагат изключителна странична опора дори и при много динамичен стил на шофиране. Те са тапицирани с Alcantara, оборудвани са с функция за сгъване за удобен достъп до задната част и са по-леки с 9 кг от серийните спортни седалки. С Alcantara са тапицирани и M Performance задните седалки с олекотена конструкция, които позволяват понижаване на теглото на автомобила с допълнителни 13 кг. Освен с гравирано с лазер М лого те – също като предните спортни седалки – са украсени със златист контрастен шев, какъвто преминава и по тапицериите от Alcantara и кожа на вратите и страничните панели. M Performance интериорните лайстни Carbon/Alcantara също комбинират два изискани материала.

Неподражаемо усещане от моторните спортове в кокпита предлага и воланът M Performance Pro (вече се предлага), също със златист контрастен шев. В горната и долната си част той е тапициран с кожа. Alcantara в зоните за хващане осигурява превъзходно усещане в комбинация с изключително приятно усещане при допир. На комбинацията между Carbon и Alcantara залага и M Performance Carbon лостът на ръчната спирачка с маншон от Alcantara (вече се предлага), който при BMW M Performance Parts Concept също като стелките е със златист контрастен шев.

Регулируемо M Performance окачване

За перфектно поведение на пътя дори и при състезателен стил на шофиране при BMW M Performance Parts Concept се използва M Performance окачване, което вече се предлага и като комплект за допълнителен монтаж на серийни автомобили. Това регулируемо окачване позволява снижаване на автомобила с до 20 мм; амортисьорите могат независимо да бъдат регулирани на 12 различни степени на твърдост при сгъване и 16 различни степени на твърдост при разгъване. Благодарение на тези възможности M Performance окачването осигурява подчертано неутрално поведение на пътя при значително редуцирано наклоняване на каросерията. В тон с цвета на каросерията пружините на M Performance окачването при концепцията са черни, също както и спирачните апарати на 18-инчовите спирачки. Допълнително понижаване на теглото с 14 кг се осигурява от монтирането на по-лек BMW акумулатор.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: