ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Стартира първи пистов шампионат само за жени

like0 unlike0
Auto-Press 10 Oct 2018 Новини
38
0
Стартира първи пистов шампионат само за жени

Базираната във Великобритания компания W Series обяви, че през следващата година ще се проведе първия кръг от пистов шампионат с едноместни болиди, в който участници ще бъдат само жени.

Уникалният шампионат W Series, който стартира с награден фонд от 1.5 млн щатски долара, ще стартира през пролетта на следващата година, като организаторите са предивидили възможност да предложат от 18 до 20 абсолютно еднакво подготвени състезателни болида. Инициативата е отворена за всички, а от компанията обещават, че кръговете на надпреварата ще се проведат на някои от най-известните състезателни писти в Европа, голяма част от които приемат и болидите от Формула 1. На по-късен етап от развитието на шампионата от W Series предвиждат и състезания в Америка, Азия и Австралия.

Преди да бъдат одобрени за участие, желаещите да вземат участие в шампионата W Series ще бъдат подложени на сериозен подбор на базата на качествата, като за целта ще бъдат използвани симулатори и система за оценка на технически знания, физическо състояние и други.

След като бъдат одобрени за участие в шампионата, пилотите ще преминат през тренировъчна програма в различни области от доказали се в автомобилния спорт имена, в това число Дейвид Култард, Ейдриан Нюи, Дейв Райън и други.

От W Series коментират, че основен двигател на идеята за създаването на шампионата е увереността им, че жените могат да се състезават на едно ниво с мъжете в автомобилните спортове. На фона на това, организаторите изразяват мнение, че създаването на изцяло женски шампионат е от изключителна важност за по-сериозното навлизане на жените в тези надпревари.

В шампионата на W Series ще бъдат използвани болиди Tatuus T-318 Formula 3, оборудвани с четирицилиндров, 1.8-литров турбодвигател и 6-степенна секвенционална предавателна кутия.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: