ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео

like0 unlike0
Auto-Press 16 Apr 2018 Новини
271
0

Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео

Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
/add_images/news/042018/s_1523869204_130.jpg
  1. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
  2. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
  3. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
  4. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
  5. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео
  6. Сравниха Nissan Leaf от 2018-а със 70-годишен електрокар - видео

Днес електромобилите са любимата тема на еколозите, специализираната публика и все повече на автопроизводителите /понякога по неволя/. Смята се че тази екомода беше създадена от американската компания Tesla преди няколко години. Но реално погледнато историята на електромобилите е точно толкова стара, колкото и на автомобилите с ДВГ.

Първите електромобили се появяват в началото на миналия век, но скоро след това губят “войната” с автомобилите с ДВГ. След Втората световна война те отново възкръсват за кратко в автомобилната промишленост на Япония.

След войната победената японска империя е обезкървена и губи източниците си на нефт. Това кара японците да се замислят за създаване на алтернативни задвижвания за автомобилите си. Така през 1947-а година на белия свят се появява електрокарът Tama на компанията Prince Motors, известна по-късно като Nissan.

За да разкаже на широката публика за значимата си история в областа на електромобилите японската компания пусна видео в което са показани новият Nissan Leaf модел 2018-а и “дядо” му – споменатият по-горе електромобил Tama, навярно непознат за мнозина, дори и запознати с историята автомобилни фенове.

Тама се е правил в няколко варианта – пътнически, ван и пикап, задвижването му ставало от електрически двигател с мощност 4,5 к.с. (3,3 кВт). Захранването било от оловно цинкови акумулатори с напрежение 40 Волта. Максималната скорост на машината достигала 35 км/ч, а пробегът с едно зареждане 65 км – наистина впечатляващи показатели за 40-е години на миналия век!

Още по-интересно е това, че колата на Prince Motors има същата компановка, както и съвремениия Nissan Leaf – акумулаторът на автомобила бил разположен под пода, сваляйки възможно най-ниско центърът на тежеста на машината.

Приключи ли ерата Маркионе?

Подобни

MONZA SP1 и SP2: Нова страница в историята на Ferrari (Видео)

MONZA SP1 и SP2: Нова страница в историята на Ferrari (Видео)

Ferrari постави началото на нова страница в своята история с премиерата на два ретро-футуристични автомобила- MONZA SP1 и...

Renault показа EZ-PRO: роботизиран електрически доставчик (Видео)

Renault показа EZ-PRO: роботизиран електрически доставчик (Видео)

По време на специализираното изложение в Хановер, Renault демонстрира футуристичната си концептуална разработка EZ-PRO, която...

Крадец отмъкна Tesla ползвайки смартфон - видео

Крадец отмъкна Tesla ползвайки смартфон - видео

Киберсигурноста е вече много важна при автомобилите. Доказателство за това е случилото се миналата седмица, когато крадец...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: