ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Собствениците на VW модели в Германия рискуват сваляне от регистрация на колите си

like0 unlike0
Auto-Press 17 Aug 2018 Новини
278
0
Собствениците на VW модели в Германия рискуват сваляне от регистрация на колите си

Германският федерален регулатор KBA, обяви че собствениците на някои от моделите на Volkswagen Group, които не са ремонтирали автомобилите си с манипулиран софтуер по случая Дизелгейт рискуват да не могат да карат колите си по обществените пътища.

Градските власти в Хамбург и Мюнхен вече са свалили от регистрация няколко автомобила от марките Audi и VW, които са имали засегнати дизелови двигатели с ниво Euro 5, собствениците на които са игнорирали напомнянията да се отбият до сервизите за ремонт. Доста подобни автомобили са в същия риск в Бавария, но там властите са дали известно време на собствениците им да си ги оправят.

"Забраната за засегнатите VW дизелови автомобили е задължителна. Колите, които не са фиксирани, ще бъдат изкарвани от експлоатация. В зависимост от датата на пускане на актуализациите собственикът на автомобила е имал около година и половина, за да откара колата си за поправките " - съобщават от КБА по казуса. Още в началото на 2016-а година от KBA одобриха предлаганите от VW фиксации на манипулирания софтуер в дизеловите двигатели на конгломерата 1.2, 1.6 и 2.0 л EA 189.

В Дизелгейт през септември 2015-а, VW Group призна инсталирането на манипулиран софтуер в над 11 милиона автомобила в света, от които пет милиона са в Европа. Към началото на този юни само Германия 95 % от 2,5-е милиона засегнати от Дизелгейт коли са преминали през фиксиране на софтуера според данни на KBA. В около 0.6 % от случаите, обаче, собствениците са игнорирали повтарящите се предупреждения на властите за отиване до сервизите и заради това са заплашени от дерегистрация на колите си.

В Щатите VW Group беше принудена да компенсира собствениците на засегнатите автомобили и да плати глоби в размер на $30 милиарда, докато в останалите страни от света се налага само да оправя софтуера, а специално в случая с 1,6-литровия двигател да монтират и специална допълнителна част.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: