ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Слънчевият електромобил Sono Sion вече се тества в Германия

like0 unlike0
Auto-Press 09 Aug 2018 Новини
331
0
Слънчевият електромобил Sono Sion вече се тества в Германия

Перфектният електромобил би бил този, който ползва сам слънчевата енергия за задвижването си. Става дума за т.н. “соларни/слънчеви” електромобили, които сами са си електростанции с използваните в тяхното покритие слънчеви панели. В Германия създадоха стартъп с име Sono разработващ такъв слънчев автомобил. Компанията вече е дъбрала достатъчно средства онлайн за да стартира тестове на първия си модел - Sono Sion, според съобщение на агенцията Reuters.

На прототипа на покрива, вратите и предния капак са монтирани 330 соларни клетки, а акумулаторът му позволява изминаването на над 250 км с едно зареждане. Според Sono само слънчевите батерии на прототипа могат да му осигурят пробег от 30 км в слънчев летен ден. През зимата този пробег намалява с 5 км, но колата си има и стандартна система за зареждане на акумулатора от битовата елмрежа.

Основателят на Sono Лаурин Хан споделя, че колата ще има отопление на седалките и климатик, свързване за смартфон, система за автоматично екстренно спиране и други системи за безопасност, както и здраваструктура за да получи максимална оценка при европейските краш-тестове EuroNCAP.

Компанията подготвя рекламно-опознаветелен тур за колата си в 42 града на 10 страни в Европа за да демонстрира концепта и да даде възможност на хората да го тестват. Sono планира да дебютира колата си през следващата година и съобщи че вече е събрала над 5000 поръчки за нея при цена от около 17 000 евро.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: