ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

SKODA FABIA: Начало на производството на обновената версия

like0 unlike0
Auto-Press 13 Aug 2018 Новини
147
0
SKODA FABIA: Начало на производството на обновената версия

След световната премиера на обновената версия на модела си Fabia по време на международното изложение в Женева през пролетта на тази година, Skoda обяви, че вчера, в комплекса на марката в Млада Болеслав, е започнало и производството на компактиня автомобил.

Обновената Fabia се отличава с промени в дизайна на предната и задната си част, обновен интериор, четирите еднолитрови двигателни версии, допълнителното оборудване, в това число инфо-развлекателната система Swing с 6.5-инчов екран, нови хитроумни предложения от семейството Simply Clever и други. В оборудването на колата вече фигурират и няколко нови системи за активна безопасност, в това число система за регистриране на превозно средство в мъртвата точка на погледа на водача, системата Light Assist за автоматично превключване на дългите светлини към къси и други.

Еднолитровите MPI версии на обновената Skoda Fabia идват във версии с максимална мощност от 60 и 75 конски сили, а двете TSI модификации обещават 95 и 110 конски сили. Топ-версията на модела може да бъде поръчана със седемстепенна роботизирана DSG предавателна кутия.

От лансирането си на пазара през 1999 година, Fabia неизменно е един от най-продаваните автомобили на Skoda, като от първото му поколение са реализирани 1 790 000 единици. Втората генерация е с резултат от 1 710 000 единици, а през юни миналата година в завода в Млада Болеслав беше произведен представителят с пореден номер 500 000 на третото поколение на Fabia.

С общ резултат от над 4.1 милиона единици, моделът е второто най-продавано пазарно предложение на Skoda, като отстъпва само на хитовата Octavia. Най-силно търсене на Fabia има в Германия, където до момента са реализирани повече от 761 000 нейни представителя, за Чехия резултът е над 540 000 единици, след което се подреждат Великобритания с 335 200 единици, Полша с 314 000 и други.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: