ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Силно начало за офроуд сезона в България!

like0 unlike0
Auto-Press 04 Mar 2016 Новини
80
0
Силно начало за офроуд сезона в България!

На старта - 191 състезателни машини, от които 56 джипа, 38 АТВ и 97 мотоциклета. Състезатели от България, Гърция (7 екипажа), Турция (10 екипажа), Румъния (3 екипажа) и Португалия ще мерят сили в първата офроуд надпревара за годината. В трите дни се състезават едновременно – джипове, АТВ и мотоциклети.

Традиционното откриване на сезона се радва на все по-голям интерес и всяка година е своеобразен рекорд за България. Домакини са Община Кърджали и местните клубове, а организацията е възложена на професионалистите в тази област - „Клуб 4х4 Адвенчър” гр. Троян, директор на състезанието е Пламен Богданов – Кинекса.

Най-голямата атракция се очаква на 6 март от 12:00 часа, затвореното трасе в центъра на града, до водното огледало, където всяка година се събират повече от 5000 зрители. Затвореното трасе е с дължина 4 км. и всеки състезател ще направи по 3 обиколки.

Над 50 километра, с много дъжд, градушка и кал изминаха днес състезателите с джиповете. Лошото време не уплаши и феновете, над 2000 души се събраха край село Сипей за да наблюдават надпреварата.

Оспорвана битка в клас Прототипи и заслужена победа за единственият смесен екипаж - румънски пилот Костин Фонтана, с български навигатор Константин Панайотов. Следвани от другите два румънски екипажа с много малка разлика помежду им и голяма преднина от останалите.

В клас Cross Country двукратният балкански шампион Николай Гочев е изпреварен с 2 минути от екипажа Геориев / Делев с Mitsubishi Pajero.

В най-масовият клас Трофи Хоби победител в днешният ден е екипажа Димитров / Думанов с Toyota Land Cruiser, със същият модел автомобил е и вторият екипаж Паунов / Господинов от Хасково Тим.

Много препятствия, кал и адреналин имаше в днешните 45 километра за атевистите. В клас Експерт първи е Ивайло Арабаджиев, следван от двама представители на X-streem Sopot и двамата с Хонди. Единствената представителка на нежния пол Рени Христова е на десето място и само 14 минути след Ивайло Арабаджиев. В клас хоби първи е Момчил Велков, следван от Али Аксен.

В утрешната надпревара, участниците от всички класове ще изминат 70 километра, които според организаторита са най-трудни и решаващи за крайното класиране.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: