ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Шефът на Volvo Cars с високо признание

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2018 Новини
65
0
Шефът на Volvo Cars с високо признание

Успоредно с анонсирането на финалистите в конкурса Световен автомобил на годината, организаторите на надпреварата обявиха, че Хакан Самуелсон- изпълнителен директор на Volvo Cars, е носител на отличието World Car Person of the Year 2018.

“Гледам на тази награда, като на признание за усилията на цялата организация Volvo Cars през последните години”, коментира Самуелсон.

През изминалата година, Volvo Cars отчете рекордни печалба и продажби, като реализацията на компанията достигна ниво от 571 577 единици, а марката записа четвъртата си поредна година с рекорден ръст.

На територията на Европа, Volvo отчита подобрение в бизнеса си от 3.3% до ниво от 320 988 автомобила през 2017 година, а в Швеция пазарното представяне на марката се е подобрило с 5.9% до 74 397 единици. На внушителен ръст (25.8%) се радва Volvo през изминалата година в Китай, където през изминалата година са били закупени 114 410 нейни коли, а в САЩ се наблюдава понижение от 1.5% до 81 504 единици.

Volvo Cars може да се похвали също така с две номинации във финалната фаза на конкурса Световен автомобил на годината 2018- XC60 в основната категория Световен автомобил на годината 2018 и отново XC60 в категорията Световен автомобилен дизайн на годината 2018, а само преди няколко дни изцяло новото XC40 беше избрано за Автомобил на годината 2018 на Европа.

Благодаря ти кола! (Видео) #steniskanabala за равен старт в живота на абитуриенти без родители

Подобни

FORD и MAHINDRA ще правят SUV модели и електромобил

FORD и MAHINDRA ще правят SUV модели и електромобил

Днес FORD и MAHINDRA обявиха, че двете компании са подписали пет меморандума за разбирателство, като по този начин поставят...

Най-продаваните марки и модели в Европа през февруари

Най-продаваните марки и модели в Европа през февруари

JATO Dynamics разпространи данните за продажбените резултати от изминалия месец в Европа и според тях се наблюдава ръст в общата...

Първият електромобил на SEAT: през 2020 година и с 500 километра автономност

Първият електромобил на SEAT: през 2020 година и с 500 километра автономност

По време на пресконференцията по обявяването на годишните си бизнес резултати, от SEAT разкриха интересни подробности относно...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: