ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Сериозни промени на китайския автомобилен пазар

like0 unlike0
Auto-Press 17 Apr 2018 Новини
165
0
Сериозни промени на китайския автомобилен пазар

Китайското правителство ще постави край на една дългогодишна и ограничаваща международните автомобилни производители бизнес практика, с която държавата задължаваше всяка компания да присъства на местния пазар не като самостоятелна и независима единица, а задължително под формата на венчър с до 50% участие.

Тази бизнес практика, датираща от 1994 година която се очаква да бъде преустановена до 2022 година, даваше изключително предимство на китайския бизнес. Според информация на REUTERS, още преди края на тази година, от промяната ще могат да се възползват чуждестранни автомобилни марки, занивамащи се с производство на автомобили с електрическо и plug-in задвижване, лекотоварните производители от 2020 година, а всички останали от 2022 година.

Една от компаниите, които ще има най-голяма изгода от новото развитие в бизнес климата в Китай ще бъде американската Tesla, която още през лятото на миналата година обяви, че компанията се намира в процес на преговори с местната управа на Шанхай, крайната цел на която е изграждането на производствено съоръжение в Китай.

От REUTERS коментират също така, че промените ще доведат до увеличаване на напрежението върху местните производители, но по всяка вероятност първите резултати ще бъдат изтеглени във времето.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: