ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

SEAT записа рекордна 2017 година

like0 unlike0
Auto-Press 11 Jan 2018 Новини
30
0
SEAT записа рекордна 2017 година

Испанският автомобилен производител SEAT обяви, че през изминалата година компанията е реализирала рекордните 468 400 нови коли. Резултатът от 2017 е с 14.6% по-добър в сравнение с предходната година и най-доброто постижение на марката от 2001 година насам.

С ръст в продажбите си от почти 46% в сравнение с 2012 година, SEAT е една от най-бързо развиващите се марки на европейския пазар за изминалата година. Испанският производител записва исторически рекорди на основни пазари като Германия и Великобритания, както и впечатляващи пазарни представяния в Австрия, Швейцария, Израел, Чехия и Мароко, и общо подобрение спрямо 2016 година в размер на почти 60 000 автомобила.

Сериозен фактор за успеха на SEAT през миналата година е Ateca, която допринася със 78 700 продажби през първата си пълна година на пазара. С 2.9% повишение в търсенето си може да се похвали и бестселъра на марката- Leon, като общата му реализация през 2017 е достигнала ниво от 170 000 единици. Подобрение от 0.6%, до 152 300 единици, се наблюдава и в продажбите на Ibiza.

“Причината за нашите успешни продажби е продуктовата офанзива, която стартирахме през 2016 година с Ateca и продължихме през 2017 с фейслифта на Leon, петото поколение на Ibiza и новата Arona”, коментира Уейн Грифитс, вицепрезидент на подразделението Прожаби и Маркетинг на SEAT. “Не само че постигнахме най-добрите си резултати от 2001 година, но също така станахме една от най-бързо развиващите се марки в Европа и сме на път да увеличим нашите продажбени обеми. Обновихме продуктовата си гама и ще видим пълното въздейстиве от Arona в продажбите за 2018 година”.

Продуктовата офанзива на SEAT ще продължи и през тази година, когато марката ще лансира на пазара нов голям SUV модел с вместимост за до седем пътника.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: