ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

С традиционен спортен дух и британска атмосфера: MINI 60 Years Edition (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 16 Jan 2019 Новини
676
0

С традиционен спортен дух и британска атмосфера: MINI 60 Years Edition (Видео)

С традиционен спортен дух и британска атмосфера: MINI 60 Years Edition (Видео)
/add_images/news/012019/s_1547629202_221.jpg
  1. С традиционен спортен дух и британска атмосфера: MINI 60 Years Edition (Видео)
  2. С традиционен спортен дух и британска атмосфера: MINI 60 Years Edition (Видео)
  3. С традиционен спортен дух и британска атмосфера: MINI 60 Years Edition (Видео)
  4. С традиционен спортен дух и британска атмосфера: MINI 60 Years Edition (Видео)
  5. С традиционен спортен дух и британска атмосфера: MINI 60 Years Edition (Видео)
  6. С традиционен спортен дух и британска атмосфера: MINI 60 Years Edition (Видео)
  7. С традиционен спортен дух и британска атмосфера: MINI 60 Years Edition (Видео)

MINI празнува 60-годишнината на марката с ексклузивен дизайнерски модел – Специфичните дизайнерски елементи за екстериора и интериора подчертават пъргавия характер и произхода на оригинала в сегмента на малките автомобили – Специалният модел се предлага като MINI 3 врати и MINI 5 врати с по 4 варианта на двигателите

Един оригинал, който винаги преоткрива себе си, със здрави традиции и въпреки това винаги отворен за промени. Това демонстрира MINI 60 години след старта на британския малък автомобил, който популяризира по целия свят Go-kart усещането и креативното оползотворяване на пространството. За юбилея премиум автомобилният производител представя дизайнерски модел, който подчертава както британския произход, така и пъргавия характер на MINI. С висококачественото и ексклузивно дизайнерско оборудване MINI 60 Years Edition подчертава винаги осезаемия спортен дух на марката дори и във всекидневното шофиране в града. Специалните модели ще се предлагат от март 2019 година като MINI 3 врати и MINI 5 врати с по 4 варианта на двигателите.

Спортните таланти са скрити в гените на MINI. Фактът, че конструктивните принципи на новия малък автомобил ще се отразят положително не само на предлагането на място в интериора, но и на пъргавите динамични характеристики, проличава още при старта на продажбите на classic Mini през лятото на 1959 година. Особено впечатлен от потенциала за моторните спортове на компактния модел с 4 места е конструкторът на спортни автомобили Джон Купър. Заедно с Алек Исигонис, създателя на classic Mini, той разработва идеи за варианти на малкия автомобил с по-мощни задвижвания и по този начин поставя основите на една изключителната кариера по състезателните писти и рали-отсечките, чиято върхова точка са трите цялостни победи на Рали Монте Карло през 60-те години на миналия век.

Най-вече с лаковото си покритие в класическия цвят на британските спортни автомобили MINI 60 Years Edition напомня на ранната и продължилата до близкото минало спортна кариера на марката. Лаковото покритие на каросерията в цвят British Racing Green IV особено ясно подчертава характера и произхода на премиум малкия автомобил. Като алтернатива за дизайнерския модел се предлагат цветовете Midnight Black metallic, Moonwalk Grey metallic, Melting Silver metallic и MINI Yours Lapisluxury Blue uni. Избраният цвят на каросерията може да бъде комбиниран с покрив и корпуси на външните огледала в Pepper White или Black. Неподражаемото излъчване на специалните модели се допълва от лентите на предния капак със специфичен юбилеен дизайн и ексклузивните 17-инчови алуминиеви джанти с дизайн 60 Years Spoke в два цвята.

Характерното лого 60 Years на дизайнерския модел може да бъде видяно не само на лявата лента на предния капак, но и на Side Scuttles на страничните мигачи и на лайстните на праговете на предните врати. В интериора това лого е разположено на специфичните за модела интериорни лайстни, на предните подглавници и на волана. В юбилейния дизайн е и LED проекцията на логото при отваряне на вратата на водача. серийното оборудване на специалните модели включва и спортен кожен волан, както и спортни седалки с кожена тапицерия MINI Yours Lounge 60 Years в ексклузивния цвят Dark Maroon.

Освен това в комбинация с пакета оборудване 60 Years Chili специалните модели са оборудвани с LED фарове, LED фарове за мъгла, бели мигачи и LED задни светлини с Union-Jack дизайн, светлинен пакет за интериора, както и MINI Driving Modes и пакет MINI Excitement включително дифузно осветление, както и бордови компютър, автоматична климатична инсталация, сензор за дъжд и пакет за съхранение. Портфолиото от двигатели за MINI 60 Years Edition включва два бензинови и два дизелови двигателя с мощност от 100 кВт/ 136 к.с. до 141 кВт/ 192 к.с. Гамата от юбилейни модели включва MINI Cooper 60 Years Edition 3 врати (среден разход на гориво: 5,5 – 5,4 л/ 100 км; СО2 емисии: 124 – 122 г/км), MINI Cooper S 60 Years Edition 3 врати (среден разход на гориво: 6,5 – 6,4 л/100 км; СО2 емисии: 147 – 145 г/км), MINI Cooper D 60 Years Edition 3 врати (среден разход на гориво: 3,9 л/100 км; СО2 емисии: 103 – 102 г/км) и MINI Cooper SD 60 Years Edition 3 врати (среден разход на гориво: 4,2 л/100 км; СО2 емисии: 111 – 110 г/км), както и MINI Cooper 60 Years Edition 5 врати (среден разход на гориво: 5,5 – 5,4 л/100 км; СО2 емисии: 125 – 123 г/км), MINI Cooper S 60 Years Edition 5 врати (среден разход на гориво: 6,6 – 6,5 л/100 км; СО2 емисии: 150 – 148 г/км), MINI Cooper D 60 Years Edition 5 врати (среден разход на гориво: 4,0 – 3,9 л/100 км; СО2 емисии: 104 – 103 г/км) и MINI Cooper SD 60 Years Edition 5 врати (среден разход на гориво: 4,2 л/100 км; СО2 емисии: 112 – 110 г/км).

*Източник: www.mini.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: