ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

С ATV и лазер срещу неканени и вражески дронове - видео

like0 unlike0
Auto-Press 18 Oct 2017 Новини
28
0
С ATV и лазер срещу неканени и вражески дронове - видео

Налице е ново средство, което не само се монтира лесно на ATV, но и сваля безпроблемно неканени дронове хвърчащи където не трябва. Доставчикът на военно оборудване Raytheon е монтирал мултиспектралната си насочваща система и портативен лазер върху Polaris MRZR ATV и резултатът е мпесе, което минава навсякъде и сваля с лекота дронове.

Причината за създаването на подобна комбинация е не само нахалното присъствие над главите ни на дронове, надничащи над оградите в личния ни живот, но и възможноста за тяхното въоръжаване. Евтини, лесно достъпни на пазара и трудни за проследяване, дроновете вече образуват нерви и на военните, заради възможноста за използването им като летящи камикадзета и леки бомбардировачи.

Резултатът от тази тревога е бързото въоръжаване на армиите със средства срещу подобна заплаха. Някои от тях работят като смущават радиовръзката между дрона и наземния му оператор, други направо ги изгарят с лазерен лъч, каквато е и системата на Raytheon, но с още едно добавено качество мобилност в оф-роуд условия. Тя се зарежда от стандартен контакт 220 Волта и може да работи със системата Multi-spectral Targeting System /MTS/ до четири часа, като на разположение са от 20 до 30 “изстрела. MTS разполага със същата комбинация сензори като прочутите вече армейски дронове Predator и има като база eлектро-оптично-инфрачервен сензор, нощна камера и лазерно оборудване.

Във видеото лазерният лъч изгаря рамо на дрона подържащо една от перките му. Това разваля баланса му и дронът пада на земята. За момента ATV-то трябва да спре за да произведе лазерния си импулс. Но в напреднала фаза е разработването на възможност за сваляне на дронове от системата в движение.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: