ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Руското робо-такси на Yandex в Лас Вегас (Видео)

like0 unlike0
Auto-Press 11 Jan 2019 Новини
560
0
Руското робо-такси на Yandex в Лас Вегас (Видео)

Интернет и технологичния руски гигант Yandex участва в тазгодишното издание на специализираното за потребителска електроника изложение CES в Лас Вегас и по всичко изглежда, че компанията е достигнала ниво на разработките си, което би й позволило да се превърне в един от основните претенденти за лидерската позиция в света на роботизираното и автономно управление.

Във видеото си, MKBHD (Маркес Браунли), който е един от най-влиятелните и с най-сериозни познания в света на автономните автомобили технологични ревюъри, ни демонстрира как оборудван с технологичния пакет за роботизирано управление на Yandex представител на Toyota Prius напълно автономно обикаля улиците на Лас Вегас в трафик. Без зад волана да има човек.

Технологията на Yandex включва множество LIDAR и RADAR сензори, както и камери, и системата е в състояние да изгражда картина на случващото се около автомобила в реално време. За онагледяване на картината, екипът на руската компания е оборудвал колата с таблет.

Браунли коментира, че макар и предварително обследван и картографиран да е бил районът, в който се е движела колата, и тя да се е движела по първоначално зададен маршрут, технологията на Yandex напълно самостоятелно контролира скоростта на движението, позиционирането на автомобила на пътното платно, преминаването от едно в друго платно и други.

Крайният резултат е едно напълно автономно, а в този случай и роботизирано, движение.

Достигнатото от екипа на Yandex ниво е още по-впечатляващо като се има предвид, че, поне според официалната информация, работата по технологията е започнала едва през 2016 година, а първите реални тестове са били осъществени през декември 2017.

През юни миналата година с робо-таксито на Yandex е било осъществено успешно пътуване от Москва до Казан (около 770 км) за около 11 часа, а в момента, чрез подразделението си за таксиметрови услуги, руската компания предлага робо-такситата си в два града в Русия.

От Yandex анонсират, че тяхната технология може да бъде въведена в автомобили от всички класове.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: